logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

FrontPanel Medion Connect XL

Piotr007 21 Sie 2006 08:53 8695 2
REKLAMA
  • #1 2936422
    Piotr007
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Panel Przedni Medion Connect XL MS6982

Po długich poszukiwaniach znalazłem, że pasuje on do płyty głównej Medion
    MD5000 (MSI 6700/6701?). Na stronach MSI brak danych.
    Znalazłem jakąs instrukcję do MD5000 i piny wydają się pasowac :
    Załączniki:
    • FrontPanel Medion Connect XL MD5000.gif (34.65 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2958912
    Smiech
    Poziom 1  
    I jak dziala? Też kupiłem ten panel i własnie walcze jak masz wiecej inforamcji bede wdzieczny.
    poadrawiam
    Smiech
  • #3 4224086
    marek1000
    Poziom 11  
    Zakupiłem podobny panel i podłączyłem do płyty Asrock. wtyczki pasują idealnie do pinów na płycie głównej bez konieczności "przepinki". Dokładny sposób podłączenia i rozpiski wtyczek frontpanela znajdziecie tutaj: http://pc-panel.website.pl/ Pozdrawiam:DMontaz

--------------------------------------------------------------------------------
    Kostki, ktorymi zakonczone sa przewody mozna podzielic na dwie kategorie:

1. typ: 2rzędy po 5 pinow
    --------------------------------------------------------------------------------
    - niebieska - AUDIO (mikrofon, sluchawki i wejscie liniowe)
    - biala - USB1 (1 i 2 port USB na panelu)
    - zolta - USB2 (3 port USB i czytnik kart na panelu)
    - czarna - FireWire (FireWire i Mini FW na panelu)

2. typ: jeden rzad, 4 piny
    - czarna - CD/AUX (AUDIOchinch na panelu)
    - zolta - VIDEO (s-VIDEO i VIDEOchinch na panelu)

UWAGA!!W niektórych modelach panelu kolory kostek moga sie roznic.

Medion używa płyt głównych MSI, dlatego na ich stronie znajdziemy opisy pinow płyty glownej, ktore odpowiadaja ustawieniu kabli w kostkach na zakończeniu przewodow panelu.

Gotowy link do pliku pdf zawierajacego
    konfigurację pinow na plytach glownych MSI:
    md8080mainboard.pdf
    link alternatywny:
    md8080mainboard.pdf

Przydatne wycinki z tego pdf'a:

1.AUDIO

2.USB1 i USB2

3.FIREWIRE

4.VIDEO

5.CD/AUX

Opis pinow na plycie glownej MSI, porównaj z opisem w instrukcji twojej plyty glownej i jesli jest taka potrzeba, poprzestawiaj kabelki w kostkach.
    Jako, ze uklady pinow USB czesto znacznie sie roznia w rozmaitych typach plyt glownych, mozna wyjac wszystkie przewody z kostki i wpiac je bezposrednio na piny plyty glownej w odpowiedniej konfiguracji.

UWAGA!!Zle wpiecie przewodow moze skutkowac spaleniem portow w plycie glownej oraz uszkodzeniem sprzetu podlaczonego do danego portu. DZIALACIE NA WLASNA ODPOWIEDZIALNOSC!!!
REKLAMA