Witam wszystkich!
Potrzebuje pomocy.
Zakupilem programotor Willem wraz z przystawka MCS-51.
Mam dziwny problem z programowaniem. Kupilem trzy procesory AT89c52.
Udalo mi sie zaprogramowac je tylko raz (lub moze kilka razy).
Nie mam problemow z odczytem pamieci, robi to bez problemow. Da sie wgrac tylko dokladnie ten sam program, ktory byl wgrany. Inaczej pojawia sie czerwony komunikat np. Error at 0x000002 chip=0x41 buffer = 0x36, o co chodzi????
Jesli dobrze interpretuje ten program Eprom Prog 097g nie ustawilem zadnych bitow zabezpieczen.
Wczesniej programowalem progatem i nie bylo problemow. Niestety nie mam mozliwosci sprawdzic, czy nie uszkodzielem w jakis sposob tych procesorow, ale raczej nie (no napewno nie trzy).
Serdecznie bede wdzieczny za pomoc,
z gory dzieki, lukasz[/b]
Potrzebuje pomocy.
Zakupilem programotor Willem wraz z przystawka MCS-51.
Mam dziwny problem z programowaniem. Kupilem trzy procesory AT89c52.
Udalo mi sie zaprogramowac je tylko raz (lub moze kilka razy).
Nie mam problemow z odczytem pamieci, robi to bez problemow. Da sie wgrac tylko dokladnie ten sam program, ktory byl wgrany. Inaczej pojawia sie czerwony komunikat np. Error at 0x000002 chip=0x41 buffer = 0x36, o co chodzi????
Jesli dobrze interpretuje ten program Eprom Prog 097g nie ustawilem zadnych bitow zabezpieczen.
Wczesniej programowalem progatem i nie bylo problemow. Niestety nie mam mozliwosci sprawdzic, czy nie uszkodzielem w jakis sposob tych procesorow, ale raczej nie (no napewno nie trzy).
Serdecznie bede wdzieczny za pomoc,
z gory dzieki, lukasz[/b]