logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C55 po upadku – brak dzwonków, działa tylko wibracja, rozmowy OK

witux 23 Sie 2006 12:08 786 6
REKLAMA
  • #1 2944146
    witux
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 252
    Telefonik był po upadku. Więc wgrałem mu FF ale nie było kontrastu. Podgrzałem procka i telefon w stał ale...
    teraz nie graja dzwonki , da się rozmawiać a jak ktoś dzwoni to tylko wibra działa.

Dodano po 2 [minuty]:

może to wina oprogramowania ? jeśli tak to mam v24 jak macie wyższą to proszę o udostepnienie.

Dodano po 46 [minuty]:

grzanie DIALOG-a nie pomogło :(
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2944330
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2089
    Na nie działający buzer znalazłem tylko coś takiego.
    Załączniki:
    • Siemens C55 po upadku – brak dzwonków, działa tylko wibracja, rozmowy OK c55 buzzer.JPG (47.71 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 2944360
    witux
    dziwna sprawa jest z tym telefonem bo jak wgram FF v24 włącza się ale nie graja dzwonki natomiast jak zarzuce na to swup v24 to telefon nie włącza się tylko robi bzzzzzzzzz., po czym znowu muszę wgrać FF.
  • Pomocny post
    #4 2944728
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2089
    Ja bym nie szukał winy w oprogramowaniu z tymi dzwonkami ale właśnie w HW
    pozdr
  • REKLAMA
  • #5 2944745
    witux
    jak ustawiam głośność to coś pierdzi w głośniczku
  • Pomocny post
    #6 2944791
    n00n3
    Poziom 17  
    tez bym stawial na hw i grzanie nie zawsze pomaga przelutuj go albo podstaw drugi Dialog
    jak go podniesiesz to sprawdz scierzki
  • REKLAMA
  • #7 2944797
    witux
    dziwna sprawa bo na grach są dźwięki :)

Dodano po 15 [minuty]:

Problem rozwiązany. :):):):)
    W telefon zostały wgrane jakieś dzwonki które nie działają :) Jak przewinąłęm na standardowe to już oK :)
    Dzięki wszystkim za cenne wskazówki.

Podsumowanie tematu

✨ Po upadku telefonu Siemens C55 pojawił się problem z brakiem dźwięków dzwonków – działała tylko wibracja, a rozmowy przebiegały poprawnie. Próby wgrania oprogramowania FF v24 nie rozwiązały problemu, a podgrzewanie procesora i wymiana oprogramowania na swup v24 powodowały dodatkowe usterki, w tym brak uruchomienia telefonu. Wskazano, że problem najprawdopodobniej ma podłoże sprzętowe (HW), sugerując przelutowanie lub wymianę elementu Dialog oraz sprawdzenie ścieżek połączeń. Ostatecznie problem rozwiązano poprzez zmianę dzwonków na standardowe, gdyż wcześniej wgrane dzwonki nie działały poprawnie, co potwierdziło, że oprogramowanie nie było przyczyną braku dźwięku.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA