logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Proszę o przeprogramowanie kitu AVT5078, oddam punkty

tom1eczek 23 Sie 2006 13:04 1012 0
REKLAMA
  • #1 2944321
    tom1eczek
    Poziom 20  
    Ocena: 21
    Proszę Was o zmianę kilku wartości w programie do sterownika CDromu AVT5078 (basic). W zamian oddam punkty. ile proszę o ofertę na mail tom1ek1(_at_)wp.pl, PW, gg#9657940, albo forum.

Chodzi o zmianę rozmiaru wyświetlacza oraz jego organizacji. Konkretną organizacje informacji opisuje ponizej.

Mikrokontroler to atmel AT89S8252 w wersji 24MHz, ale w tym projekcie taktowany jest 12MHz. Kit przystosowany jest pod wyswietlacz 2*40. Ja miałem tylko 2*16. Teraz zdobyłem za 10zł 2*24 znaki. Rozrysowałem na papierze, ze zmieniając napis "pause" na "paus" zeby miało 4 litery tak samo jak "play" i "stop" oraz usuwając spacje do takiego układu (tylko 2 podwójne spacje między wartościami) jak niżej:

[PAUS..MM:SS/MM:SS..NR/NR]
    [************************]

. to jest spacja
    MM minuty
    SS sekundy
    NR numer sciezki
    ****** pasek postępu, również jest przystosowany dla 40 znaków a nie 24 i przydałoby się to zmienić.

Już na samym początku próbowałem zmienić ową organizację, bascom wykrył błąd w programie, ale chodziło o przejście pętli stop, ktora działa w praktyce. i to nie jest problem. Porwałem się jednak z motyką na słońce. Z tego co pamietam jest osobna sekcja programu, dla wyswietlacza dla wprawnego programisty to nie problem. W załączniku oryginalny program. Zmieniony program sam zapiszę w starym uc, proszę go tylko przesłać mailem. Wczesniej tylko proszę o wiedomość.

Pozdrawim i proszę o pomoc, tomek

Moderowany przez McRancor:

Ostrzeżenie za pisanie postów pod postem, usunąłem dwa posty, które nic nie wnosiły, jedynie odświeżały temat, jeśli chcesz żeby był na wierzchu - wyróżnij go

Załączniki:
    • ster_cd_rom.zip (13.65 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
REKLAMA