logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie subwoofera aktywnego przez mini-jack i wybór potencjometru do głośności

VC 23 Sie 2006 16:12 957 5
REKLAMA
  • #1 2944993
    VC
    Poziom 21  
    Ocena: 10
    Czy moge tak podlaczyc suba aktywnego? Chodzi mi o aby uzyc mini-jacka ktorych sie uzywa naprzyklad w dismenach.
    Podłączenie subwoofera aktywnego przez mini-jack i wybór potencjometru do głośności

Dodano po 43 [sekundy]:

I jakiego potencjometru uzyc do zmiany glosnosci?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2945073
    MacGyver 7
    Poziom 21  
    Ocena: 41
    jacka jak najbardziej możesz użyć, inaczej sie nie da :D. jednak dalsza część schematu jest nie jasna dla mnie. co to jest to kółko z + i -? Filtr basowy lepiej dać przed wzmacniaczem mocy niż zanim.

jeszcze jedno, potencjometr należy łączyć jednym odczepem z masą, środkowym z wzmacniaczem mocy a ostatni z wejściem sygnału.
  • REKLAMA
  • #3 2945161
    VC
    Poziom 21  
    + i - to jest terminal czy obejdzie sie bez teraminala ??
    A czy w mini-jacku nie odroznia sie + i - ?
    POTENCJOMETR DO AUDIO i czy ten potencjometr moze byc? I jaka jest roznica miedzy potencjometrem logarytmiczny i liniowy .
    Pozdro.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2945381
    wow
    Poziom 27  
    Ocena: 182
    Tak taki może być! Ale w tej aukcji musisz podać jakich parametrów chcesz!
  • REKLAMA
  • #5 2945762
    VC
    Poziom 21  
    A czym sie roznia te parametry? Jaki mam najlepiej wybrac? I jaka jest roznica miedzy potencjometrem logarytmiczny i liniowy .
  • Pomocny post
    #6 2945819
    MacGyver 7
    Poziom 21  
    Ocena: 41
    w przybliżeniu. przy obrocie potencjometru o jeden stopień opór rośnie o jeden ohm przy liniowym, jeśli jest to logarytmiczny to opór rośnie dwukrotnie(mniej więcej). najlepiej weź 22kB. choć dwa razy więcej dasz za przesyłkę niż za potencjometr więc lepiej kup w sklepie. W jackach obudowa jest masą a styki w środku są od sygnałów prawego i lewego.
REKLAMA