witam, znalazłem taki gramofonik w piwnicy. Podłączyłem pod wzmacniacz pod phono, i to co usłyszałem to bardzo cichą muzykę i dominujące charczenie . Co wymienić ? Igłę ? nie wiem proszę o odpowiedź
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therealtus1 wrote:Witam
Gramofon GWS 122 Cyryl ma wkładkę piezoelektryczną uf 70 tak więc nie możesz podłączyć go pod wejscie phono we wzmacniaczu..tam podłączamy gramofony z wkładką magnetoelektryczną mf...
Wkładka piezoelektryczna wymaga przedwzmacniacza o czułości wejścia magnetofonowego ale o większej impedancji wejściowej.Podłączając ją pod phono przesterowujesz wzmacniacz...spróbuj pod wejście magnetofonowe.
Pozdrawiam
altus1 wrote:Witam
A pod jaki wzmacniacz podłączyłeś gramofon...bo jeśli to jakiś stary.. może mieć dwa wejścia phono na wkładki piezoelektryczne i magnetoelektryczne.Ale większość wzmacniaczy ma wejście phono tylko pod wkładki magnetoelektryczne.
Pozdrawiam
olaf x wrote:po pierwsze ten gramofon ma wlasny wbudowany wzmacniacz, wystarczy do gniazd z tymi głosniczkami takimi wlasnie wtyczkami podlaczyc kolumny,moc niewielka, ale normalnie dziala.
olaf x wrote:jaki masz wzmacniacz, ten pod kolumny tonsila?