logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Daewoo CMC-1502B1 – brak ostrości obrazu, zmiana wymiarów przy jasności

jaarex 26 Sie 2006 18:44 981 2
REKLAMA
  • #1 2956237
    jaarex
    Poziom 15  
    Ocena: 78
    Problem z ostroscią obrazu. Geometra o dziwo po 10 latach jest jeszcze ok
    Monitor ten mam od nowosci i do poki nie wymienilem go na nowszy to nie widzialem tej wady, poprostu sie do niej widocznie przyzwyczailem.

Monitor działa prawie ok. Problem polega na braku wyraznego obrazu na ekranie monitora. Jezeli zmniejszy sie jasnosc jest ok rowniez jak z generatora puszczam raz biale pasy raz czarne to obraz zmnienia swoje wymiary. Czy mam tak samo postepowac jak z otv? W telewizorach sprawa jest prosta zazwyczaj przetwornica nie dziala za dobrze ale w monitorach jezeli przetwornica podaje napiecie ok to co moze byc przyczyna takiego zachowania sie tego monitora? kineskop? trafopowielacz?
  • REKLAMA
  • #2 2956381
    gart62
    Poziom 31  
    Ocena: 44
    Witaj!
    Spróbuj regulacji na trafopowielaczu, powinno pomóc. Oczywiście po 10-ciu latach kineskop może być już mocno wysłużony. Trafopowielacz też czasami jest niestety do wymiany. Napięcia z przetwornicy napewno ok. zwłaszcza pod względem jakości (tętnienia)?
    Pozdrawiam.
  • #3 3013206
    jaarex
    Poziom 15  
    Ocena: 78
    nie stety to kineskop, regulacja ostrosci w trafopowielaczu nic nie zmienia, tzn zmienia na gorsze. Ustawilem jak bylo.
    Napiecia wychodzace z zasilacza ok, na frafopowielaczu +B tez jest w/g opisu na plycie.
    Bardzo mi szkoda tego monitora, nie znam innej marki monitora ktory dzialalby tyle lat co ten.
REKLAMA