logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kenwood KRC 777R: napis na wyświetlaczu CONNECT ((1

maxib 27 Sie 2006 17:04 2454 8
REKLAMA
  • #1 2959107
    maxib
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam mam problem z tym radiem
    (jest świerzo kupione i nie było sprawdzane)
    po podłaczeniu radia na wyświetlaczu widnieje napis:

CONNECT ((1

i nic więcej się nie dzieje.
    Prosze o pomoc jezeli ktoś się orientuje co
    może być tego przyczyną.
  • REKLAMA
  • #2 2959302
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Radio prosi o sygnał ze swojego pilota. Taki rodzaj zabezpieczenia przed użyciem kradzionego sprzętu. Owczywiście wszystko można ominąć ale tutaj na forum nie pomagamy w łamaniu zabezpieczeń producenckich.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 2959802
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1328
    Wyświetla raczej TRANSMIT 1 a po chwili [ ] 1. Należy wykierować niebieski mały pilot w stronę radia i przytrzymać klawisz aż się zapełni to [ ], pojawi się TRANSMIT 2 i drugi raz trzymamy aż pojawi się ALL OFF.
  • REKLAMA
  • #4 3071723
    neon121
    Poziom 18  
    Ocena: 91
    Witam
    Mam ten sam problem, kupiłem za grosze takie radio na giełdzie nie sprawdzone i pojawia się napis TRANSMIT1.
    Proszę o wskazówke

Pozdrawiam
  • #5 3072758
    waldi58
    Poziom 24  
    Ocena: 252
    Można ten temat załatwić modyfikując odpowiednio zawartość pamieci. Nie radze zmieniac całego bina bo pojawi się tradycyjny inny problem.
  • REKLAMA
  • #6 3072825
    neon121
    Poziom 18  
    Dzięki za odpowiedz. Poradziłem już sobie, siadłem po obiedzie, poszukałem na forum i wystarczyło zmodyfikować jedną komórke i działa.
    Jeszcz tylko taśma do wymiany, ale na allegro są po 20zł i będzie git, bo radio w bardzo ładnym stanie.

Pozdrawiam
  • #7 3076344
    D1C1
    Poziom 23  
    Ocena: 57
    Taśmy w tych radiach bardzo często pękają.
  • #8 3076482
    sq6ade
    Poziom 40  
    Ocena: 286
    neon121 napisał:

Jeszcz tylko taśma do wymiany, ale na allegro są po 20zł i będzie git, bo radio w bardzo ładnym stanie.

Kup lepiej w Impelu - mają oryginały. Te z alledrogo to różnie bywa i pękaja szybciej.

p.s.
    SlaweK napisał:
    . Owczywiście wszystko można ominąć ale tutaj na forum nie pomagamy w łamaniu zabezpieczeń producenckich.

SławeK ma rację - pomagamy już bez cnotliwości ale we własnych warsztatach za kasiurkę :D
  • #9 3078027
    neon121
    Poziom 18  
    Dokładnie, klient chce to mu się robi :)
    Zamówiłem w Poltronicu. Na allegro były ale podróbki i to jeszcze po 40zł, a u nich podróbka 20 a oryginał 30zł. Ja u siebie mam w samochodzie nowszą wersje tego radia KRC-778R i używam go już z półtora roku i taśma jeszcze się trzyma, ale ma trochę inny mechanizma, bo da się zdejmować panel. A w tym pękła taśma, bo ktoś już ją kiedyś zmieniał taśme i ten wałek co zwija taśme za mocno naciągnął.
    Dzięki za rady.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem z radiem Kenwood KRC-777R objawia się wyświetlaniem napisu "CONNECT ((1" lub "TRANSMIT 1", co jest zabezpieczeniem antykradzieżowym wymagającym sygnału z oryginalnego pilota. Aby odblokować radio, należy skierować niebieskiego pilota na urządzenie i przytrzymać odpowiedni klawisz, aż pojawią się kolejne komunikaty "TRANSMIT 2" i "ALL OFF". W przypadku zakupu używanego radia z tym problemem możliwa jest modyfikacja pamięci urządzenia, jednak nie zaleca się zmiany całego pliku binarnego, aby uniknąć innych problemów. Częstą usterką w tych modelach są pękające taśmy mechanizmu panelu, które można wymienić na oryginalne części dostępne m.in. w sklepach Impel lub Poltronic. Nowszy model KRC-778R posiada panel z odpinaną taśmą, co zmniejsza ryzyko uszkodzeń.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA