logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zbudować regulator napięcia do Suzuki Intruder VS 750?

renfilt 28 Sie 2006 19:32 6716 2
REKLAMA
  • #1 2963031
    renfilt
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    Witam mam problem z regulatorem napiecia od suzuki intrudera VS 750 a mianowicie spalil mi sie....i nie bardzo teraz mnie stac na kupno nowego (duze koszta) wiec chce zrobic regulator ze schematu, ktory krazy po elektrodzie ( https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1485852.html#931475 ).... wszystko bylo by OK gdyby nie jedno wyprowadzenie z orginalnego regulatora a mianowicie przewodu koloru pomaranczowego (Orange) - nie wiem do czego on jest wykorzystywany (patrz rysunek 12). W ksiazce serwisowej pokazane jest ze ten przewod idzie do przycisku/wlacznika zaplonu (ignition switch) no i teraz takie pytanie a wlasciwie pytania
    -czy mozna ominac jakos ten przewod??
    -do czego jest on wykorzystany
    -jesli nie mozna go ominac to czy mozna go jakos "dodac" do schematu tego regulatora??
    -czy wlasciwie ten schemat regulatora bedzie pasowal do mojogo moto ??
    Bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje za kazda sesowna odp
    Załączniki:
    • Jak zbudować regulator napięcia do Suzuki Intruder VS 750? 12.JPG (44.82 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2964163
    PEJO
    Poziom 22  
    Ocena: 47
    przewód ten moim zdaniem podaje do IC informacje o napieciu (14,4V) w instalacji
    bez niego nie otworzą sie tytystory
    (chyba)
  • #3 2965998
    renfilt
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    No jesli to prawda co mowi PEJO....to w ktore miejsce "podlaczyc" ten przewod zeby otwieraly sie tyrystory ??
    P.S - dzieki PEJO za odp
REKLAMA