logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

mikrofalówka WHIRLPOOL AKL 262 pali bezpiecznik 8A

borokrzycho 31 Sie 2006 09:10 4544 4
REKLAMA
  • #1 2972122
    borokrzycho
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Wymieniam bezpiecznik na nowy i podłączam do sieci jest wszystko OK natomiast po uruchomieniu funkcji grzanie wywala mi ten bezpiecznik pierwsze odłączyłem transformator WN i mikrofala działa nie paląc bezpiecznika podłączyłem go a odłączyłem kondesator 0,95mF 2100V i po włączeniu też działa Czyżby kondesator pomyślałem lecz na kondesatorze są dwa elementy jeden to jest dioda a drugi to sam nie bardzo wiem jakby dwie diody skierowane do siebie tak wygląda z oznaczenia na tym elemencie jak sprawdzić te elementy łącznie z kondesatorem czy moja diagnoza jest trafiona czy może coś jeszcze Czekam na podpowiedzi ...
  • REKLAMA
  • #2 2972491
    rydzekcycek
    Poziom 17  
    Ocena: 72
    Wiatam .Sprawdź ten element który jest podłączony między zaciskami ko0ndensatora , prawdopodobnie to on robi zwarcie , włącz ją bez tego elementu , nie pamiętam jak się on nazywa. Jest to element zabezpieczenia i występuje tylko w niektórych mikrofalówkach.
  • REKLAMA
  • #3 2973409
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 2979465
    borokrzycho
    Poziom 12  
    Wypiąłem element łączący obie strony kondesatora i mikrofala działa ale co robi tam to zabezpieczenie i do czego ono jest czy może mikrofalówka działać bez niego na forum znalazłem podpowiedz że tak ale czy jest to bezpieczne dla zwykłego użytkownika
  • #5 3239617
    borokrzycho
    Poziom 12  
    Działa mikrofalówka od miesiąca i nic nie widać złego jeśli chodzi o jej pracę dlatego uważam że temat mikrofalówki moge zamknąć
REKLAMA