logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta PCI SKYSTAR 2 po włożeniu do slotu zawiesza PC-a!

01 Wrz 2006 21:21 2225 10
REKLAMA
  • #1 2977941
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #2 2977960
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    Najprawdopodobniej konflikt sprzętowy.Nie podałeś jaką masz płytę główną a co za tym idzie nie wiadomo ile masz slotów PCI.Musisz kartę przełożyc do innego slotu albo jeszcze do innego aż trafisz na ten na którym nie bedzie konfliktu.Inną możliwością jest za słaby zasilacz.
  • REKLAMA
  • #3 2978094
    wolferin
    Poziom 16  
    Odpal WINXP w trybie awaryjnym i zainstaluj z tej strony sterowniki http://skystar2.cnet.pl/ i tam będziesz miał pełen opis co i jak bardzo fajna stronka
    Pozdrawiam
  • #4 2978791
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 2978840
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    napisał:
    a zasilacz napewno wystarczy , ATX 350Watt.

Oj, kolego! tak jest napisane na zasilaczu, co nie znaczy że taka jest prawda. Prosze podać producenta i typ zasilacza, a także jak długo już pracuje.
  • REKLAMA
  • #6 2978859
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 2978877
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Nich kolega na wszelki wypadek zmierzy miernikiem napięcia podawane przez zasilacz pod obciążeniem.
  • REKLAMA
  • #8 2978909
    TheWiktus
    Poziom 19  
    Ocena: 8
    Jeżeli zasilacz chodzi w twoim kompie "2 latka" to całość pewnie ma tyle samo przedmuchaj slot ja tak miałem z grafiką wyjąłem starą włożyłem nową
    i nie działało puźniej przczyścilem i działa do dziś. ;]
  • #9 2979936
    wolferin
    Poziom 16  
    No może nie chcesz eksperymentować na innych sterach tylko że to są oryginalne stery od tej karty a co najlepsze te sterowniki na płytce to nie chciały działać wywalały mi system za każdym razem co karta siedziała w slocie PCI
  • #10 2981271
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #11 2981463
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    1. Co z pomiarem napięć?
    2. Proszę odłączyć pozostałe karty poszerzeń i wtedy zainstalowac tę kartę.
    3. Czy karta daje się zainstalować w innym komputerze?

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy zawieszania się komputera po włożeniu karty telewizyjnej SKYSTAR 2 do slotu PCI na płycie głównej GIGABYTE GA-8VM533P, która posiada tylko trzy sloty PCI. W systemie są także zainstalowane karta sieciowa Wi-Fi Edimax (chipset Ralink RT2500) oraz karta telewizji naziemnej Kworld (Philips WDM TV tuner). Próby instalacji sterowników z dołączonej płyty kończą się zawieszeniem systemu, natomiast sterowniki ze strony internetowej skystar2.cnet.pl również nie rozwiązują problemu. Podejrzewa się konflikt sprzętowy lub niewystarczającą moc zasilacza LOGIC LC-B350ATX 350W, który pracuje od około dwóch lat. Zalecane jest sprawdzenie napięć zasilacza pod obciążeniem, odłączenie pozostałych kart rozszerzeń i testowanie karty SKYSTAR 2 w innym komputerze w celu wykluczenia uszkodzenia sprzętu lub konfliktów. Czyszczenie slotów PCI również może pomóc w eliminacji problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA