logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TECHNICS SA-EXS140 - brak dźwięku z radia, antena podłączona, stacje nieznajdowane

stiflerdan 02 Wrz 2006 09:07 1164 5
REKLAMA
  • #1 2979067
    stiflerdan
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Witam. Zakupiłem wczoraj amplituner stereo z kturym jest jeden mały problem. Wszystko działa, prócz radia:( Po przełączeniu na sekcje TUNER głośniki milkną. Sterowanie działa normalnie. Na wyświetlaczu pokazuje się TUNER, potem można przeszukać normalnie stacje lecz nic się nie znajduje.Antena jest podłączona. Czy potrafi ktoś stwierdzić w czym tkwi problem?Może wie ile by naprawa kosztowała?
    Pomóżcie proszę
  • REKLAMA
  • #2 2979247
    tomaha1
    Poziom 19  
    Ocena: 20
    Słychać szum czy cisza?
  • REKLAMA
  • #3 2979275
    stiflerdan
    Poziom 12  
    Słychać szum jak się podgłośni, tzn takie jakby trzeszczenie, jakby stacji nie znajdował, pozatym nic nie wyszukuje, reszta jest sprawna więc problem napewno tkwi w tunerze, proszę o pomoc, a pozatym z tyłu jest kilka gniazd, jest do podłączenia anteny fm, i trzy do podłączenia AM, oraz gniazdo oznaczone GND, może tam coś trzeba podłączyć?Nie wiem, proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #4 2979429
    tomaha1
    Poziom 19  
    Mam identyczny problem z tunerem Technicsa ST-S505. Powinien coś łapać nawet bez jakiejkolwiek anteny. Padła głowica najprawdopodobniej.
  • REKLAMA
  • #5 2979549
    stiflerdan
    Poziom 12  
    A zanosiłeś sprzęt do serwisu?Ile kosztuje wymiana takiej głowicy?I myślę że nie w niej problem bo sekcja tunera FM i AM jest osobno a mi milczy na jednej i drugiej częstotliwości. Myślę że jakaś drobnostka padła bo poleciałem za ten sprzęt 240 zeta i mam nadzieje że to do zrobienia.Pozdrawiam, może inni mają bądź mieli taki problem, proszę w dalszym ciągu o pomoc i rade
  • #6 2980222
    tomaha1
    Poziom 19  
    U mnie AM chodzi, ale to nie wyklucza głowicy. Ciężko dobrać do mojego tunerka odpowiedni typ. Pytałem w sklepach, na elektrodzie temat założyłem, ale niestety bez odzewu.
REKLAMA