logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy skrócenie bata anteny samochodowej o 5 cm wpłynie na odbiór?

yuppie 02 Wrz 2006 20:37 2394 4
REKLAMA
  • #1 2980849
    yuppie
    Poziom 11  
    witam
    mam pytanko...mam zmontowana w samochodzie antene na magnes...wszystko jest super oprocz tego,ze antena jest z jakies 4cm za dluga...tzn za dluga o tyle,ze wjezdzajac do garazu za kazdym razem musze ja wykreceac i wkrecac,jest to na dluzsza mete troszke uciazliwe :(

sam bat anteny ma 80cm i ma ksztalt stozka (na dole grubszy, u gory cienszy)...czy moge skrocic bat o ok 5cm ?? bat wkrecany jest do tego grubego wzmacniacza czy filtra z niebieska obwodka na klucz imbusowy takze fizycznie nie byloby problemu z zamocowaniem skroconego bata...ale slyszalem,ze anteny sa jakos zestrajane i dlugosc bata odgrywa w tym jakas tam role...

czy skrocenie bata zmniejszy tylko troche zasieg czy moze sprawi,ze korzystanie z radia stanie sie uciazliwe badz w ogole niemozliwe ??

sorry za malo profesjonalne opisy poszczegolnych czesci anteny ale jak juz wspomnialem kompletnie sie na tym nie znam...

z gory dzieki za wszelkie odpowiedzi

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2980932
    jackantenna
    Poziom 16  
    Ocena: 12
    Weź kombinerki i zegnij promiennik pod kątem 45 stopni do tyłu na 15 cm od góry i OK. Możesz przed zgięciem podgrzać palnikiem trochę promiennik w miejscu giecia, aby go nie złamać.
    Jack
  • REKLAMA
  • #4 2981459
    yuppie
    Poziom 11  
    OKI

wiem juz na czym stoje...
    serdeczne dzieki Panowie !

pozdrawiam
  • #5 2982819
    guliweros
    Poziom 19