logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak nagrać rozmowę telefoniczną za pomocą komputera?

kiler129 03 Wrz 2006 11:53 2787 6
REKLAMA
  • #1 2982224
    kiler129
    Poziom 27  
    Ocena: 80
    Czy jeśli podepnę poprostu linie tel. do wejścia line-in w karcie dźw. to to zadziała ?
    Kiedyś widziałem taki program coza pomoca modemu telefonicznego pozawalał nagrywac rozmowy - czy ktoś kojaży ?

Informacje które chce uzyskac posłużą mi do nagrania własnych romów więc prosze bez jakiś wstawek w stylu "To nielegalne"
  • REKLAMA
  • #2 2982257
    lukashb
    Poziom 39  
    Ocena: 414
    Ja coś takiego zrobiłem kiedyś...jednak nie tak bezpośrednio....linię podłączyłem pod trafo dopasowywujące impulsy linii w TV a drugi koniec trafa przez elko 10uf do line in....i nawet działało bardzo dobrze chociarz nie mogę tego wytłumaczyć...bo podczas rozmowy jest prąd stały w telefonie ;) a trafo jednak przenosiło...Pozdrawiam ;)
  • REKLAMA
  • #3 2982322
    kiler129
    Poziom 27  
    A tak bez trafo ?
    Wygrzebałem swój stary modem tele i nie ma tam niestety trafo :|

Ale apeluje czy ktoś mugłby sobie skojarzyc program który nagrywał za pomocą modemu !
  • REKLAMA
  • #5 2983334
    kiler129
    Poziom 27  
    Phi, 30zł za kawałek płytki i małe trafo :|
  • #6 2983804
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 430
    Widziałem po 10 .
    A te trafo to trrzeba jeszcze mieć....
    WW
  • REKLAMA
  • #7 2984029
    kiler129
    Poziom 27  
    Może to głupie pytanko ale skąd takowe wziąść ? Chyba robią na zamówienie :|

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy nagrywania rozmów telefonicznych za pomocą komputera poprzez podłączenie linii telefonicznej do wejścia line-in karty dźwiękowej. Jedno z rozwiązań technicznych polega na zastosowaniu transformatora dopasowującego (trafo) do separacji sygnału i eliminacji prądu stałego z linii telefonicznej, co umożliwia poprawne nagrywanie dźwięku. Bezpośrednie podłączenie linii telefonicznej do line-in bez trafo jest problematyczne ze względu na obecność prądu stałego i różnice napięć. Wspomniano również o programach umożliwiających nagrywanie rozmów za pomocą modemu telefonicznego, jednak brak jest konkretnych nazw. Alternatywnie zaproponowano zakup gotowego urządzenia do nagrywania rozmów telefonicznych, które zawiera niezbędne elementy, w tym trafo. Dyskusja porusza także trudności z dostępnością transformatorów i ich pozyskiwaniem, które często są wykonywane na zamówienie lub kupowane jako elementy gotowych urządzeń.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA