logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ile przewodów potrzeba od centralki do kasetki w domofonie Urmet?

Jachou 04 Wrz 2006 12:23 2528 5
REKLAMA
  • #1 2985403
    Jachou
    Poziom 17  
    Ocena: 26
    Witam serdecznie!
    Bardzo proszę powiedzcie mi ile potrzeba przewodów od centralki domofonu do kasetki w systemie 5 słuchawek??
    Z pięter od słuchawki do centralki położyłem 2x5 czyli 10 żył, a jest potrzebne chyba 5 zyłek. A ile jest potrzebnych od centralki do kasetki??
    Na elektrozaczep 2 żyły, a nie wiem reszty.
    Proszę o odpowiedz bo dziś muszę połozyc przewód a potrzebne mi na 100% wiedzieć ile żył potrzeba do 5 słuchawek no i na obsługę całej kasetki.
    Dzięki wielkie pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2986189
    fredol
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Niestety nie podałeś typu bramofonu (kasetki).Jeżeli zastosujesz system wywoływania odrędnych unifonów powinno ci wystarzyć 12 przewodów. Ale zaznaczam nie wiem jaki typ bramofonu chcesz zastosować.Zawsze jednak powinno się zostawiać ze dwie pary rezerwowe tak dla świętego spokoju.
    POZDRAWIAM

Dodano po 17 [minuty]:

Masz tu podany system połączeń 4 przewodowych.
    http://www.miwiurmet.com.pl/index.php?4.9.13.0.0.0.0.0
  • REKLAMA
  • #3 2986622
    stylus
    Poziom 11  
    Lepiej niech zostaną wolne na zapas, kabel nie jest drogi, a robota ta sama. 5 na wywołania, 2 rygiel i ok. 5 na centralę - ale to może byc mało. Proponuję x2 i będzie luz na przyszłość.
  • REKLAMA
  • #4 2987241
    Jachou
    Poziom 17  
    Cały domofonik planuje zakupić firmy Urmet z kasetką na 5 abonentów.
    Dziękuję i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 2988166
    Jachou
    Poziom 17  
    Dziękuję panowie za wszystkie odpowiedzi myślę że dowiedziałem się wszystko w razie co będę pytał.
    Pozdrawiam
REKLAMA