logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wieża Philips C355 - zanikający dźwięk przy zwiększaniu głośności

wodes 04 Wrz 2006 18:39 1576 4
REKLAMA
  • #1 2986636
    wodes
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam mam wieze philips C355 i mam z nia problem. Ogólnie wszystko jest oki ale jak podgłosze to znika mi głos a jak gra cicho to wszystko jest oki.Moze ktoś mial podobny problem?czekam na sugestie pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2988702
    sylwana-el
    Poziom 24  
    Ocena: 31
    Podaj typ końcówek ( scalaki czy tranzystory) : spróbuj wysterować z palca - czy steruje się końcówka. Stwierdzisz czy uszkodzone są końcówki
    czy przedwzmaki- krok bliżej do usterki.
  • REKLAMA
  • #3 2994379
    wodes
    Poziom 11  
    Są dwa uklady scalone i dwa tranzystory a moze sa uszkodzone uklady zabezpieczajace?Moze gdybym zamontowal jakis wentylator to moze by problem zniknal? czekam na jakies pomysly....
  • REKLAMA
  • #4 2995379
    sylwana-el
    Poziom 24  
    Ocena: 31
    Szanowny kolego - ja pytam o typy scalaków , lub tranzystorów w stopniach końcowych.Prosze odpowiedziec na pytanie; 1)czy końcówki da się wysterować dotykając palcem do ich wejścia?
    2) czy są na nich zasilania ?
    3) jakie napięcie jest na wyściach stopni mocy bez wysterowania ?
    4) czy ten wzmacniacz posiada zabezpieczenie przeciążeniowe ( czy po załączeniu stuka przekażnik)
    Pozdrawiam.
  • #5 3370812
    wodes
    Poziom 11  
    Witam po dlugiej przerwie przepraszam ale mialem wyjazd za granice.Problem rozwiazalem nastepujacy sposob.Zalozylem wentylator na radiator i problem ustapil.dziekuje za uwage i przepraszam za klopot.
    Pozdrawiam wszystkich i zycze szczeliwego nowego roku!!!
REKLAMA