logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wprowadzić kod do radia w Opel Corsa C? Krok po kroku, świeci się SAFE

tomasz1022 05 Wrz 2006 20:09 102207 6
REKLAMA
  • #1 2990371
    tomasz1022
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    jak wprowadzić kod do radia w corsa c. Czy może ktoś wyjaśnić krok po kroku? Próbowałem na różne sposoby lecz ciągle się świeci safe.
  • REKLAMA
  • #2 2990443
    Trawik
    Poziom 26  
    Ocena: 442
    musisz mieć tak długo włączone radio aż pojawi się napis CODE
    i wtedy wprowadzasz właściwy kod
  • REKLAMA
  • #3 2990522
    tomasz1022
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    radio mam włączone od 10 min i dalej to samo, ale czekam.

Dodano po 37 [minuty]:

czekanie na napis code nie przynosi skutku. Ciągle jest wyśweietlony napis safe.. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak wprowadzić ten kod?
  • REKLAMA
  • #4 2993411
    Trawik
    Poziom 26  
    Ocena: 442
    czasami nawet trzeba czekac 4 godziny, nie wszystko idzie zawsze tak szybko zrobic :D
  • REKLAMA
  • #5 2994962
    Mario.M
    Poziom 19  
    Ocena: 64
    Bzdury ! Trzymać przycisk AS przy włączonym zapłonie i włączyć radio włącznikiem.Trzymać przycisk tak długo aż pojawią się na wyświetlaczu kreski. Kod zatwierdzasz trzymając przycisk AS kilka sekund. Czekasz dopiero wtedy gdy już był wcześniej źle wprowadzony kod ale dopiero po tej procedurze co napisałem wyżej i zapłon musi być cały czas włączony.
  • #6 2995931
    stanik06
    Poziom 12  
    Ocena: 17
    Witam Tu masz instrukcje od CDR 500 kodowanie jest chyba takie samo jak w twoim radiu
    Załączniki:
    • Jak wprowadzić kod do radia w Opel Corsa C? Krok po kroku, świeci się SAFE Scan0021.jpg (50.41 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak wprowadzić kod do radia w Opel Corsa C? Krok po kroku, świeci się SAFE Scan0022.jpg (34.94 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 3171740
    Barti_x
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    1 włącz zapłon
    2 naduś as przy wyłonczonym sprzęcie
    3 włącz pokrętłem :!::!::!::!::!: :ok:

Podsumowanie tematu

✨ Aby wprowadzić kod do radia w Opel Corsa C i usunąć komunikat SAFE, należy wykonać określoną procedurę. Radio musi być włączone, a zapłon w samochodzie aktywny. Należy przytrzymać przycisk AS przy wyłączonym radiu, następnie włączyć radio pokrętłem, trzymać przycisk AS aż na wyświetlaczu pojawią się kreski, które oznaczają możliwość wprowadzenia kodu. Po wpisaniu kodu zatwierdza się go, przytrzymując przycisk AS przez kilka sekund. W przypadku błędnego kodu procedurę należy powtórzyć, cały czas mając włączony zapłon. Niektóre odpowiedzi sugerują, że pojawienie się napisu CODE może wymagać dłuższego czasu oczekiwania, nawet do kilku godzin, jednak skuteczniejsza jest metoda z przyciskiem AS. Instrukcje dotyczące modelu CDR 500 mogą być pomocne, gdyż sposób kodowania jest podobny.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA