logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zakup sit do BGA Motorola C550 - gdzie szukać tanich opcji?

-=TOMA=- 06 Wrz 2006 13:00 1314 9
REKLAMA
  • #1 2992603
    -=TOMA=-
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    Mialme martwa c550, wygrzalem BGA HA i lekko go zruszylem wtedy tel ozyl bo po wlozeniu bateri od razu sie wlaczal i nie przestawal swieci.

Wylutowalem BGA zeby postawic od nowa a tu teraz lia nie mam takiego sita w moim zestawie sit!

Gdzie moge kupic je w miare tanie??? U magbosa nie znalazlem zadnych sit...

PS: Ma ktos moze tez pelna servisowke do C550 bo te na elektrodzie nie dzialaja!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2992670
    network1
    Poziom 22  
    Ocena: 3
    nie kupuj od okomskiego bardzo slabej jakosci te sita są
  • #4 2992701
    -=TOMA=-
    Poziom 18  
    100zl nie wydam na sita do motki! chce cos tanszego !
    uurzadza mnie nawet sao sito do c550 :)
  • #5 2992758
    djjack
    Poziom 27  
    Ocena: 27
    posiadam sita od tego pana i polecam jeszcze nie zdazyło mi sie abym nie miał jakiegos wzoru .A co do jakosci to zalezy od zdolnosci lutowania i pasty jaka sie uzywa .
  • #6 2993353
    -=TOMA=-
    Poziom 18  
    a no wlansie, moja pasta jest jakas h*** jak nieszczescie!
    Tak z ciekawosci to ile wy dajecie temp. na HA do postawienia kulek?!
    i zna ktos jakas dobra technike na stawianie kulek?
  • REKLAMA
  • #7 2993504
    arti123
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 96
    a dokładnie to który układ ruszyłeś ?? co do HA to daję 330 stopni i minimalny nadmuch
  • REKLAMA
  • #8 2994742
    -=TOMA=-
    Poziom 18  
    ten bezposrednio nad SIMem !!! nie mam SM ale to jest chyba procesor [ma ksztalt kwadratowy] a zaraz po praw jest juz taki prostokatny BGFAi to bedzie pamiec chyba o ile sie nie myle!
  • #9 2995689
    lukaszmolawka
    Poziom 11  
    Jeżeli chodzi o sita to Multi-com ma całkiem nie złe
  • #10 2995981
    -=TOMA=-
    Poziom 18  
    a tak wogole to czy paste KeDA trzeba trzymac w lodowce?! bo ja trzymalem z miesiac w szufladzie i jakos nie za bardzo wychodza kulki

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy zakupu tanich sit do układów BGA w telefonie Motorola C550, które są potrzebne do ponownego montażu BGA po wygrzaniu i ruszeniu procesora. Użytkownik poszukuje alternatyw dla drogich sit kosztujących około 100 zł, które uważa za zbyt drogie. Pojawiły się rekomendacje dotyczące zakupu sit na Allegro oraz w sklepie Multi-com, przy jednoczesnym ostrzeżeniu przed niską jakością sit od sprzedawcy Okomski. Poruszono także kwestie jakości pasty lutowniczej (KeDA) i jej przechowywania, a także optymalnej temperatury i techniki lutowania kulek BGA przy użyciu hot air (HA) – sugerowana temperatura to około 330 stopni Celsjusza z minimalnym nadmuchem. Wskazano, że jakość lutowania zależy od umiejętności oraz użytej pasty. Wspomniano o lokalizacji procesora (układ kwadratowy nad SIM) i pamięci (układ prostokątny obok procesora). Autor poszukuje również pełnej serwisówki do modelu C550, gdyż dostępne na forum elektrodzie nie działają.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA