logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 206 2003 - Wybór i instalacja Proxima BP vs BP5 do centralnego zamka

kasper222 08 Wrz 2006 18:23 2322 8
REKLAMA
  • #1 3000428
    kasper222
    Poziom 11  
    witam

jestem zainteresowany zakupem bezpilotówki Proxima znalazlem dwa modele BP i BP5 ten ostatni jest modelem samouczącym się.

na jakie kruczki trzeba uważac aby bezproblemowo zainstalować go do samochodu Peugeot 206 z 2003 roku z modułem centralnego zamka oraz kluczykiem pilotowym

i który z tych dwóch wybrać

dziekuje za sugestie
  • REKLAMA
  • #2 3000472
    renqien
    Poziom 32  
    Ocena: 117
    Zdecydowanie samouczący jest łatwiejszy do zainstalowania i zaprogramowania więc jeżeli różnica w cenie nie jest wielka polecam ten samouczący.
  • REKLAMA
  • #3 3001427
    xwit
    Poziom 33  
    Ocena: 213
    A aj polecam SEO.Musi być Proxima?SEO jest lepiej wykonany i do zakupu alarmu masz schematy podłączeń.Ja polecam SEO.
  • #4 3004750
    zepol
    Poziom 21  
    Ocena: 46
    xwit ma rację:!:
    Proximę paskudnie się programuje, no chyba że masz programator...
    Przy okazji trzeba ten sprzęt kupować tylko przez autoryzowaną sieć dystrybucji bo producent nie uznaje praw gwarancyjnych sprzętu pochodzącego z innych źródeł (aukcje internetowe, giełda, itp) - zobacz na stronce Proximy. Ogólnie jest niezła, ale Seo wydaje się lepszą alternatywą i jego bezpilotówka jest na wykazie pzu, a Proxima nie. Jeśli myślisz o AC to weź to też pod uwagę.
    Pozdrawiam
  • #5 3005052
    kasper222
    Poziom 11  
    zakup u autoryzowanego przedstawiciela to nie problem mam ich pod nosem :) co do PZU to mam inne zabezpieczenia które sa w wykazie PZU więc tym sie nie przejmuje co do programowania Proximy robi sie to raz i rowniez przedstawiciel ofairowal swoja pomoc przy konfigurowaniu alarmu wiec wady opisane wyzej nei sa wadami :) poza tym proxima z tego co wiem ma dodatkowe moduly ktore wspolpracuja z jej alarmami np modul cyforwy dodajacy dodakotwy kanal umozliwiajacy zdalne otwieranie bagaznikaco wg. mnie jest przydatna fukcja, zalaczanie trybu cichego syreny , czy mozliwosc obslugi dodatkowych modulów blokady rozproszonej czego inne alarmy w tym przedziale cenowym nieposiadaja :)
  • REKLAMA
  • #6 3005055
    bartek_p
    Poziom 31  
    Ocena: 195
    No dobra , tylko jak juz poskładasz te moduły rozproszone to wyjdzie ci alarm za 1000 zł i 2 dni siedzenia w aucie.
  • REKLAMA
  • #7 3006770
    gniochu
    Poziom 12  
    Ocena: 23
    a na czym polega ten bezpilotowy alarm??
  • #8 3006815
    xwit
    Poziom 33  
    Ocena: 213
    Na tym ,że jest sterowany z oryginalnego pilota C.Z. samochodu.
  • #9 3008060
    kasper222
    Poziom 11  
    a co myslicie ewentualnie o Tytan MAX R ?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji porównano dwa modele bezpilotowych modułów centralnego zamka Proxima: BP oraz samouczący się BP5, z naciskiem na instalację w Peugeot 206 z 2003 roku. Model BP5 jest rekomendowany ze względu na łatwiejsze programowanie i konfigurację. Zwrócono uwagę na konieczność zakupu urządzenia u autoryzowanego dystrybutora, aby zachować gwarancję producenta. Alternatywnie polecano systemy marki SEO, które są lepiej wykonane, posiadają schematy podłączeń oraz są na wykazie PZU, co może mieć znaczenie przy ubezpieczeniu AC. Proxima oferuje dodatkowe moduły rozszerzające funkcjonalność, takie jak cyfrowy moduł dodatkowego kanału do zdalnego otwierania bagażnika, tryb cichej syreny oraz obsługę blokad rozproszonych, jednak ich montaż może znacznie podnieść koszt i czas instalacji. Bezpilotowy alarm sterowany jest z oryginalnego pilota centralnego zamka samochodu. Pojawiła się także wzmianka o modelu Tytan MAX R jako potencjalnej alternatywie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA