logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uruchomić obsługę głosową w przeglądarce Opera 9.01PL?

12 Wrz 2006 18:37 2405 5
REKLAMA
  • #1 3013164
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 3013202
    krzychoocpp
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 58
    Witam, klinkij na przycisk "widok" (w domyślnych ustawieniach ikona okularów na prawo od paska adresu) w nowo widocznym pasku kliknij przycisk "Mowa" i Opera pobierze odpowiednią wtyczkę. Można sterować wszystkim (ustawienia są takie jak dla skrótów klawiaturowych i gestów myszy, można je znaleźć w preferencje->zaawansowane). Polecenia można w pełni edytować, dodawać własne, oraz zmieniać dokładnośc rozpoznawania głosu przez Operę, itd. Poleceń nie trzeba nagrywać, Opera ma już gotowe wzorce mowy, polecenia mogą być tylko po angielsku, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby dodać polecenie po "polskiemu", Opera również takie rozpozna bez problemu.

Pozdrawiam, Krzysztof.
  • REKLAMA
  • #3 3014032
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 3014096
    krzychoocpp
    :arrow: michna3 Są dostępne, wtyczka instaluje się sama, aby je aktywować musisz wcisnąć przycisk "mowa" i trzymając go wypowiedzieć najpierw słowo kluczowe, a potem polecenie (taka jest konfiguracja domyślna, można ustawić brak słowa kluczowego i ciągłe nasłuchiwanie), wiem bo sam kiedyś z tego korzystałem i nie miałem żadnych problemów.

Pozdrawiam, Krzysztof.
  • REKLAMA
  • #5 3014410
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 3016376
    krzychoocpp
    Witam, ustaw w opcjach aby Opera była bardziej tolerancyjna lub popraw swój akcent :) Na rozpoznanie polecenia może mieć wpływ grająca muzyka, itd.

Pozdrawiam, Krzysztof.
REKLAMA