logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sprzęt audio do 500 pln (kolumny + wzmacniacz/amplituner)

wir_us 12 Wrz 2006 20:13 1362 2
REKLAMA
  • #1 3013538
    wir_us
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Witam,
    Chciałbym kupić sprzęt audio i zmieścić sie w cenie 500 pln. Najlepiej z allegro :)
    Myślę o kolumnach Altus 75 lub 110 ze wzmacniaczem unitra ws-503.
    Proszę o opinie na temat tego wyboru i/lub doradzenie mi innego sprzętu :) Zależy mi na głośnym i czystym dźwięku ;)
    pozdrawiam :)
  • REKLAMA
  • #2 3015270
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 640
    Kupując Altusy zwróć uwagę, czy głośśniki są oryginalne i czy gąbka wokół membrany jest w dobrym stanie. Altusy to bardzo dobre kolumny, ale większość sprzedawana jest już ze względu na ich kres.
  • #3 3046770
    mtzbig
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Osobiście posiadam wzmacniacz WS-503 zakupiony w 1980 roku. Moc wyjściowa 2x45W i jak na tamte czasy to była rewelacja. Bardzo dobre parametry wzmacniacza plus Altus 110 ( ja mam odmianę Altus czyli Dynamic Speaker- różnica to wysokotonowy głóśnik , u mnie kopółkowy) dają bardzo ładny, miękki dźwięk choć to jest rzecz upodobań indywidualnych. Lecz ze względu na wiekowość sprzętu o którym wspomniałem faktycznie należy zwrócić uwagę w kolumnach na ową gąbkę wokół niskotonowca. Kilka lat temu zapaleniec audiofil wymienił mi je z czego jestem do dzisiaj zadowalony.
REKLAMA