logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Okiem Specjalisty 2 :) Jaki sprzęt do 1500 zł? Wzmacniacz, kolumny.

andri1 09 Lis 2006 22:34 1675 8
REKLAMA
  • #1 3207177
    andri1
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Ostatnim razem zestaw wymyślony przezemnie się nie spodobał i został mi odradzony . Tym razem znalazłem coś takiego :

http://www.allegro.pl/item140129348_nowe_zestawy_estradowe_sklep_gwarancja_fv.html

Co o tym myślicie.
    Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógłby (oczywiście jeżeli ma czas) podać mi nazwy a najlepiej gdzie kupić zestaw do 1000zł .

Chodzi o :

Kolumny ale takie żeby zrobić impreze i żeby dałe się też w domu na nich muzyki posłuchać i film fajnie obejrzeć , wzmacniacz :) , no i kolorofonik , a jak się zmieści to jakaś tablica mikserska albo coś :) Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3207214
    irek2
    Poziom 40  
    Ocena: 387
    kolumny to syf tak jak i mikrofon. Wzmak jak wzmak za te pieniadze to nic ciekawszego nie kupisz.
    Ale kolumny sa beznadziejne choc w tej cenie trudno bedzie o lepsze.
    Mikrofon wyglada na taki plastikowy z bazaru za 5zl.
  • REKLAMA
  • #3 3207231
    andri1
    Poziom 15  
    A może coś zaoferujecie . Powiększe max kwote do 1500 zł
    Ale muszą być :

Wzmacniacz
    Kolorofon
    Kolumny (dobre do domu i na impreze )

Jak się uda to najlepiej jakby się dało mikrofon podłączyć i gdyby była tablica mix :) Ok to czekam na jakieś porady :)
  • REKLAMA
  • #4 3207589
    ml
    Poziom 30  
    Ocena: 168
    Szukaj stopniowo, a nie w zestawie (są rzadkie) ostanio był do wzięcia wzmacniacz Unitry Foniki dużej mocy za chyba 700pln. Do tego kolumny choćby nieśmiertelne Altusy lub lepiej Zeusy i zestaw na imprezy - jest nie do zarżnięcia, a i w domu jako tako brzmi. Kolorofony sa do zrobienia lub kupienia za grosze. Rada - szukaj polskiego sprzetu (nie jestem nacjonalistą) ponieważ prezentuje najlepszy stosunek jakości do ceny.
  • #5 3207656
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 3207783
    andri1
    Poziom 15  
    Hmmm . Widze już jakieś propozycje modelowe . Ktoś ma inne zdanie albo inny model by polecił ??

Aha i może adres jakiejś stronki gdzie to tanio kupić , bo na allegro albo nie ma albo do naprawy :( A specem nie jestem.
  • #7 3207810
    zibisound
    Poziom 23  
    Ocena: 20
    Witam.Niestety, za mała kasę to mozna kupic słaby sprzęt!!!ten wzmak to Hollywood i ma kiepską opinię a na imprezy 2 * 100W to trochę za mało, chyba, że będą one w domu.Tak, jak doradzał kolega, kupuj sprzet stopniowo i dla mnie klumny Altus sa przeżytkiem i mają kiepskie parametry.
    Zacznij od wzmaka a potem kolumny i reszta.Wzmak poszukaj uzywany firmy DAP lub PSS i o mocy min. 2* 200 W.Kolumny estradowe powinny miec
    głosniki niskotonowe min. 12" lub lepiej 15".Nie napisałeś, w jakich salach
    będziesz te imprezy robił.Od tego zależy, jaki sprzęt musisz skompletować.
    Nie kupuj sprzętu w ciemno i najlepiej po sprawdzeniu osobiscie stanu i dzia-
    łania.Na zestaw średniej klasy to musisz wydać ok.2500-3000 zł i to ze wzmakiem uzywanym.Pozdrawiam i życzę dobrego zestawu i grania-Zygmunt.
  • #8 3208405
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 3209958
    andri1
    Poziom 15  
    Kolega s_z_a_m_a_n Dobrze mnie zrozumiał to bedzie sprzęt do domu , posłuchać muzy fil obejrzeć itp , a raz w miesiącu zrobić impre na 50 osób i żeby było słychać że ona jest , przeważnie będzie to dwór lób magazyn 150-200 m2 :) Ok jakieś dalsze propozycje ?
    Jestem praktycznie nowy więc bez jakiś super nazw . Prosiłbym o konkretne nazwy a najlepiej linki :) Jeżeli sprzęt będzie nowy to do 2000 bo sobie załatwie odliczenie vatu :) Czyli nowy + fv musi być :)

Pozdro!

Dodano po 2 [godziny] 38 [minuty]:

Oglądałem wasze propozycje :) Znaczy niektóre modele które proponujecie :) Niby wszystko fajnie ale za używane 2 kolumny altus za 600zł :) Model 120 czy 140 :) A mode 300 (nówka) za 12xx zł za 2 sztuki :) . Pozatym widziałem też "MAGNATY" To niby dobra firma . Mógłby ktoś dla mnie przeszperać allegro i dać jakieś linki co warto by było kupić albo jak miało by wyglądać coś :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy doboru sprzętu audio do 1500-2000 zł, obejmującego wzmacniacz, kolumny oraz kolorofon, z możliwością podłączenia mikrofonu i ewentualnie tablicy mikserskiej. Propozycje zestawów estradowych dostępnych na Allegro zostały ocenione jako niskiej jakości, szczególnie kolumny i mikrofon. Zalecane jest stopniowe kompletowanie sprzętu, zaczynając od wzmacniacza o mocy minimum 2x200 W, najlepiej używanego, np. firm DAP lub PSS. Kolumny estradowe powinny mieć głośniki niskotonowe 12" lub 15", jednak do użytku domowego i okazjonalnych imprez lepsze są kolumny polskie, takie jak Altus lub Zeus, które oferują dobry stosunek jakości do ceny. Wzmacniacze polecane to m.in. Unitra Fonika, Diora WS-503, 504B lub 704. Sprzęt estradowy profesjonalny jest mniej odpowiedni do domu ze względu na charakter brzmienia. Budżet na zestaw średniej klasy to raczej 2500-3000 zł, ale można szukać okazji na rynku wtórnym. Wskazane jest kupowanie sprzętu po sprawdzeniu stanu technicznego. W dyskusji pojawiły się także sugestie dotyczące marki Magnat jako potencjalnego wyboru kolumn. Autor poszukuje konkretnych modeli i linków do zakupu nowego sprzętu z fakturą VAT.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA