logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

dvd-rom czyta plyty tylko po podniesieniu jego czola ok 70''

gariz 12 Wrz 2006 21:17 1022 4
REKLAMA
  • #1 3013833
    gariz
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    hp dvd840 czyta plyty DVD tylko gdy podniesie sie jego czolo prawie do pionu natomiast z nagrywaniem DVD nie ma problemu w poziomie...... tak samo z nagrywaniem i odczytem CD nie ma problemu w poziomie - tylko ten odczyt DVD jest taki dziwny

czy ktos umialby wskazac element w napedzie ktory decyduje o glebokosci wsuniecia sie tacki/plyty albo w jaki sposob mozna ustawic punkt w ktorym stoi laser - moze on nie chwyta zasiegiem inf o plycie DVD?

tak wiec chyba dobrze obstawiam ze to kwestia mechaniczna (??) bo przeciez po pochyleniu dziala poprawnie.......

thx za wszystkie opinie/odp
  • REKLAMA
  • #2 3017291
    m626
    Poziom 16  
    Ocena: 41
    Nie wiem co masz na myśli pisząc "czoło". Jeśli przechylasz cały napęd i laser zaczyna czytać poprawnie, to najprawdopodobniej winny jest silnik napędzający dysk, a konkretnie jego ułożyskowanie.
  • REKLAMA
  • #3 3017626
    gariz
    Poziom 14  
    czolo = front napedu

to raczej nie jest do naprawy w domu??
  • REKLAMA
  • #4 3020715
    darek.t
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Witam. Naprawisz w domu ostrożnie zdejmij talerzyk płyty wymontuj silnik i kup drugi i zamontuj. Silniki obrotu ma IMPEL po 10zl. Powodzenia.
  • #5 3021127
    gariz
    Poziom 14  
    cholercia szkoda ze szybciej nie wiedzialem bo wyslalem do HP...... ale nei wiem czy mi uwzgled reklamacje ze wzgl formalnych
REKLAMA