Witam
Przepraszam ze piszę w tym wątku ale jest dość świeży a ja nie chce zakładać nowego.
Posiadam radio UNIDEN 510XL oraz antenę magnetyczną HUSTLER 100.
Radio spisywało się świetnie przez 2 miesiące po czym pewnego dnia strasznie się zgrzało w okolicy końcówki MOCY - oparzyłem się dotykając obudowy,radio przestało działąć - świeciły się diody ale radio już nei odbierało nic.Dodam że wcześniej (jakis tydzień przed awarią radia) odkleiła mi się antena podczas jazdy autem (120km na godzine - dach był dość brudny). Antena wisiała na kablu za autem - nie odpadła). Piszę o tym gdyż może to mieć związek z awarią radia.
Radio trafiło w Gdańsku do serwisu gdzie została wymieniona końcówka mocy (koszt 80zł), antena była tam też dostrojona i sprawdzona - ponoć sprawna. Po podłączeniu do auta i zabawie - jakieś 3min sytuacja się powtórzyła.Radio się zagrzało, przestało działąć. Oddałem radio do reklamacji - znów została wymieniona końcówka (wytłumaczenie serwisu że czasem nowe końcówki się psują). Radio odebrałem wieczorem, słuchałem - działa. Nie nadawałem! Następnego dnia rano - włączyłem radio - nadaje - chila i znów NIE DZIAŁA!Krew mnei zalała. Pojechałęm po raz kolejny do serwisu - radio zostało na dłuższy czas - 3tyg. Odebrałem je znowu - serwis twierdził że jest sprawne. Podłączyłem do auta - innego. Słucham - działa. Nadaje - i nie wierze własnym oczom - znów ZŁOM! W serwisie tłumaczyłem żeby sprawdzili antenę - może ona psuje radio - twierdzili że nie ma takiej możliwści. A może to gruszka - ponoć też nie ma wpływu. Do tego serwisu już nie jadę bo mi wstyd. Celowo nie podaje nazwy serwisu - nie chcę robić antyreklamy, poza tym byli dla mnie bardzo mili i uprzejmi - w dodatku 3 razy wymieniali końcówkę.
Co dalej zrobić?
Czy antena bądź gruszka może psuć radio?!
Czy jest tu jakaś osoba która podejmie się naprawy?
Szkoda radia, szkoda anteny.Szkoda też 80zł
Dodam że nie ma wpływu zasilanie z gniazdka samochodowego 12V.
Antena i radio były testowane w 3 różnych samochodach.
Z góry dziękuje
P.S. Jeśli mam założyć nowy wątek to oczywiście to uczynię.
Piotr
pstanic(_at_)interia.pl