logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ponawiam temat - N6100, CS, i błąd przy rozpakowaniu cnt

karol0012 13 Wrz 2006 22:49 1310 8
REKLAMA
  • #1 3017822
    karol0012
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Witam
    Po raz kolejny zadam to pytanie, gdyż już nie mam siły. Standardowa usterka - martwa nokia 3100/6100, czasami Contact Service, czasami tylko nie włącza się i nie zczytuje info pod ufsem. Robiłem wszystko: wymiana uema, flasza, procka, wgrywanie softów, pm-ów i nic....przekładałem elementy z jednej płyty na drugą i wciąż to samo - first check ok, flasz idzie pięknie aż do rozpakowania cnt - wtedy wyrzuca błąd , że nie może rozpakować i nie ma sygnału że fon sięwłącza (nadmieniam, iż patent z wciskaniem powera zawsze w tych modelach stosuję). Wygląda tak jakby przy wciskaniu powera nie było sygnału i nie szło napięcie, ale nie wiem....ma ktośna to jakiś patent, albo wie co w tych modelach siada? mam kolejną sztukę(n3100) i to samo nie może rozpakowć cnt i fon martwy....o co w nich biega? :idea:
  • REKLAMA
  • #2 3018013
    kubakuba77
    Poziom 19  
    Ocena: 3
    proboj wgrywac cnt osobno . dodatkowo sproboj cnt w wersji 128kb lub 64kb bo to moze byc problem.
    pozdr
    Kuba
  • REKLAMA
  • #3 3018662
    mmate
    Poziom 18  
    Wgranie cnt osobno nic nie da.

Wgraj jeszcze raz całość ale z cnt 128.
  • #4 3018946
    network1
    Poziom 22  
    a od kiedy w nokiach 3100/6100 jest CNT 128K ???
  • REKLAMA
  • #5 3020463
    pywoo
    Poziom 18  
    Ocena: 17
    Witam. Na CS w tym modelu najlepsze jest dobre wygrzanie. Jesli chodzi o to że CNT nie rozpakowuje proponuje wgrać najnowszą wersję softu. I powinno przelecieć bez problemu. Testowałem to już na kilku nokiach tego typu.
  • #6 3020962
    karol0012
    Poziom 19  
    Panowie - proszę bez poradu typu grzanie....;) Jeżeli pofatygowałem się i z płyty na płytę przekładałem, mjolnera, uema, upp, flasha i stawiałem nowe kule to też przy okazji bawiłem się w grzanie pcd ;)
    co do wgrywania - używałem Ufs dct w wersji k i bb5 w wersji 1.4e i z zaznaczoną opcją konwersji cnt
    zastanawiam się czy nie wziąć płyty serwisówki i bawić się w szukanie przejść...bo coraz bardziej mnie taki przypadek intryguje
    Dziękuje za zainteresowanie i zapraszam do dyskusji :D
  • #7 3022559
    bbxb
    Poziom 31  
    Ocena: 94
    Cytat:
    zastanawiam się czy nie wziąć płyty serwisówki i bawić się w szukanie przejść

Właśnie to samo miałem Ci zaproponować :-) Ja bym tak postąpił.

Cytat:
    bawiłem się w grzanie pcd

A dokładniej PCB :-)

POZDRAWIAM.
  • #8 3023873
    karol0012
    Poziom 19  
    o masz ale gafa z tym pcd ;)
    dzięki za poprawę - szybko pisałem odp, gdyż miałem mało czasu
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy martwych telefonów Nokia 3100 i 6100, które nie włączają się i nie odczytują informacji pod UFS-em, a podczas wgrywania oprogramowania pojawia się błąd przy rozpakowywaniu pliku CNT. Próbowano wymiany elementów takich jak UEM, procesor, flash, PM oraz przekładania części między płytami, bez skutku. Wgrywanie softu z różnymi wersjami CNT (64 kb, 128 kb) nie rozwiązało problemu, a niektórzy kwestionują istnienie CNT 128 kb w tych modelach. Sugerowano wygrzanie płyty PCB, jednak autor odrzuca tę metodę jako nieskuteczną. Zalecane jest użycie najnowszej wersji oprogramowania oraz ewentualne sprawdzenie płyty serwisowej pod kątem uszkodzeń i przejść. Dyskusja pozostaje otwarta, a użytkownicy poszukują skutecznego rozwiązania problemu z rozpakowywaniem CNT i brakiem sygnału włączania telefonu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA