logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odinstalować SP4 Windows, gdy opcja w Dodaj/Usuń jest niedostępna?

uznamnet 16 Wrz 2006 14:33 1148 3
REKLAMA
  • #1 3025762
    uznamnet
    Poziom 11  
    Jak odinstalować Service Packa 4 ? W dodaj/usun programy opcja odinstalowania nie jest podświetlona. Ma pierwotną płytke z Windowsem i chcę go na nowo zainstalować, bądź naprawić ale wyskakuje mi, że zainstalowana wersja jest nowsza niż ta na płycie (nie obsługuje SP4)
  • REKLAMA
  • #2 3026602
    PiotrDerf
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    a nie może kolega zintegrować w2k z sp4 to wyeliminuje wszelkie problemy na przyszłość
  • REKLAMA
  • #3 3027331
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    Jeżeli przy instalacji SP4 nie wybrałeś opcji "Archiwizuj pliki" to nic nie zrobisz.
  • #4 3027802
    PiotrDerf
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    Z tego co zrozumiałem chodzi koledze o naprawę systemu tak aby móc zachować dotychczasowe programy i ustawienia . Najlepszym rozwiązaniem jest utworzenie zintegrowanej płyty instalacyjnej W2K z SP4 i naprawa systemu. Sam się męczyłem z WinXP po zainstalowaniu SP2. Jakakolwiek próba naprawy kończyła się odpowiedzią że posiadam starszy system niż zainstalowany. Zintegrowałem WinXP z SP2 i mam teraz spokój a jaka oszczędność czasu przy ponownej instalacji od zera. (przecież kolega i tak po ewentualnej naprawie lub instalacji od nowa zainstaluje z powrotem SP4)
    tutaj porada jak to zrobić
    http://poradnik.pclab.pl/art7408.html
REKLAMA