logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sieć WiFi. Nie można zmapować dysku. Nie działa net.

PW031 16 Wrz 2006 21:30 1639 4
REKLAMA
  • #1 3027182
    PW031
    Poziom 11  
    wiec tak .. mam dwa kompy nigy polaczone ze soba siecia wifi ... wszystko pieknie ip poustawiane . niby sie polaczyly .. neo jest udostepnione jak trzeb .. tylko ze :

* chcac zmapowac dysk wywala ze nie moze sie polaczyc
    * neo nie chodzi na kliencie

co ja zle robie ze mi sie wali to wszysko .. juz tydzien probuje i nic .. cholera normalnie .. zaraz zwiariuje .. z kazda siecia w windzie sa prblemy ? czy tylkko ja mam takiego farta :/
  • REKLAMA
  • #2 3027902
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    co tzn ze sie niby widza? pingi poprosimy opisac, czym udostepnione jest polaczenie jak zaadresowana podsiec miedzy kompami, tu nie ma jasnowidzow, czekamy
  • REKLAMA
  • #3 3028550
    matinks
    Poziom 12  
    Udostępnianie w windowsie netu to lipna sprawa lepiej kup sobie modem z routerem i problem rozwiązany! Nie polecam udostępniania w windowsie.
  • REKLAMA
  • #4 3028836
    Kamlo
    Poziom 14  
    Sprawdź czy Firrewal nie blokuje ci udostępnienia np: Kerio. Skorzystaj z kreatora połączeń sieciowych z XP on sam wszystko powinien poprawnie skonfigurować. Jeśli nie działa to sprawdź czy pingi lecą. Jak dalej nie działa to ustaw wszystkie potrzebne IP samemu a na ikonce połączenia neostrady daj właściwości i daj Udostępnianie >> "Pozwól korzystać z tego połączenie internetowego innym komputerom" czy jakoś tak. powinno zadziałać ps nie zapomnij uzupełnić w kompach DNS.

Pozdrawiam.
  • #5 3046189
    PW031
    Poziom 11  
    wszystko ladnie pieknie tylko ze teraz net mi chodzi bo nawed pisze z laptopa .. czyli jako tako karty chodza to jest juz spoko net chodzi ladnie tylko teraz nie moge skomunikowac kompow w normalny lan tznne moge dojsc do tego zeby sie widzialy w grupie roboczej i udostepnic plikow i takie tam no zwykly lan .. pomocy ..:(
REKLAMA