logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polkat Forte 101s - jak podłączyć pc do wzmacniacza?

snifo 19 Wrz 2006 19:32 1740 3
REKLAMA
  • #1 3036330
    snifo
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam. Dostałem wzmacniacz Forte 101s z 1977r. Podłączyłem zasilanie i głośnik, i włączyłem. Dodałem kabelek od komputera i wsadziłem go w gniazdo radio. Wskaźnik pokazywał około połowy ale nic nie było słychać. Czym może być to spowodowane i jak to naprawić? Z góry dziękuje i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3036546
    micho a
    Poziom 35  
    Ocena: 138
    tym że z tyłu jeżeli podłACZASZ jedna kolumne to w wejściu nad tym w które jest wpięta kolumna musisz zrobić zwarcie(po prostu wsadzić kawałek druta zamiast wtyczki żeby zewrzeć to gniazdo

nad tym gdzie jest kolmna lub pod nim (zależy czy kolumne masz w górne czy dolne)
  • REKLAMA
  • #3 3040014
    snifo
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Zaczeło grać, ale strasznie charczy. Jak to naprawić??
  • #4 3372696
    Marcinek750
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 4
    Podłącz pod gram krystalicznie źródło sygnału pozatm din powinien byc przerobiony te które teraz robia nie pasują wiem bo miałem taki sam w gnieździe tym środkowy otworek to masa a plus nie pamietam włóz kawałek pinezki w otwór tam gdzie usłyszysz jakis trzask jest plus jest to bezpieczne dla kolumn. Albo pierwszy z lewej albo ostatni. Pamietaj w gniazdo gram krystalicznie

Dodano po 1 [minuty]:

Pozatym wzmak pewnie jest sprawny bo miałem taki sam i było identycznie
REKLAMA