logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ferguson AF 1118SE - brak reakcji po wgraniu nowego softu, boot 16.1

razoo 20 Wrz 2006 18:45 2208 7
REKLAMA
  • #1 3039785
    razoo
    Poziom 11  
    po wgraniou nowego softu odbiornik nie reaguje świecą dwie diody jedna zielona a druga czerwona póżniej z powrotem muszę wgrywać orginalny
    próbowałem chyba wszystkich i nic w czym jest problem boot mam 16.1
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3040286
    kriss51
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 482
    to nie sprawa nagłówka,bo soft wcale by sie nie ładował.poprostu ściągnął uwalony soft.

Dodano po 4 [minuty]:

tu masz sprawdzone softy i nie polecam wgrywanie softu autoarionerem dlatego że nie ma żadnych zabezpieczeń ładuje co popadnie.sprawdz jeszcze jakiego masz bota jeśli 11.1 to musisz zmienić na nowszy np.16.1 inaczej nic ci poprawnie nie wejdzie.pozdro

http://laki.dvhk.pl/fredka.php
  • REKLAMA
  • #4 3040326
    razoo
    Poziom 11  
    użyłem autoarionera i nie zczytuje nagłówka tunera

Dodano po 2 [minuty]:

mam boot 16.1
  • REKLAMA
  • #5 3040351
    kriss51
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 482
    wgraj oryginalny z telstara.w tym linku co ci podałem znajdziesz telstar.
  • #6 3040356
    romipop
    Poziom 13  
    rozumiem że pisząc "nie reaguje " masz na myśli że tuner się nie włącza,bo to że kolor diód się nie zmienia to zasługa modyfikowanego oprogramowania-diody przez cały czas świecą jednym kolorem zielono i zielono-czerwona.A co do autoarionera to w niedoświadczonych rękach doskonała maszynka do uwalania tunera

pozdr
  • #7 3040363
    rj22
    Poziom 20  
    Ocena: 20
    podłącz tuner do telewizora przęz gniazdo magnetowid i w menu tunera przestaw wyjście TV na RGB lub PAL
    pozdro
  • #8 3040432
    razoo
    Poziom 11  
    dzięki kriss wszystko już jest ok

Podsumowanie tematu

✨ Po wgraniu nowego oprogramowania do odbiornika Ferguson AF 1118SE z bootloaderem 16.1 urządzenie nie reagowało, świeciły dwie diody (zielona i czerwona), a tuner nie włączał się prawidłowo. Problem wynikał z nieprawidłowego softu lub niezgodności bootloadera. Zalecano użycie oryginalnego oprogramowania, np. z Telstara, oraz unikanie AutoArionera ze względu na brak zabezpieczeń i ryzyko uszkodzenia tunera. Wskazano również na konieczność sprawdzenia wersji bootloadera (np. 11.1 wymaga aktualizacji do 16.1) dla poprawnego wgrania softu. Dodatkowo sugerowano zmianę ustawień wyjścia TV na RGB lub PAL, aby tuner działał poprawnie. Po zastosowaniu tych wskazówek problem został rozwiązany.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA