logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki komunikator obsługuje protokół GG i pozwala rozmawiać z użytkownikami Gadu-Gadu?

20 Wrz 2006 19:02 2016 12
REKLAMA
  • #1 3039848
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3040008
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    Konnectem możesz rozmawiać z użytkownikami gg, aqq, tlen, jabber, oraz sprawdzać pocztę (wszystko jest kwestią zainstalowanych wtyczek do konnekta)
  • #4 3040624
    krzychoocpp
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 58
    Witam, bezsprzecznie najlepszym komunikatorem pod win jest miranda. Oferuje największą obsługę protokołów a jej konfigurowalność przewyższa wszystko. Dodatków jest kilka tysięcy (od skórek, po pogodę i program tv na liście kontaktów). Na początku może przestraszyć trochę wyglądem, ale po krótkiej konfiguracji będzie działać dokładnie jak chcesz w każdym szczególe.

Pozdrawiam, Krzysztof.
  • #5 3040669
    pyton
    Poziom 21  
    Ocena: 30
    Witam

Ja polecam TLEN www.tlen.pl do tego własną skórkę i masz wiele ciekawych opcji do wykorzystania:
    np jeśli przychodzi mail dostajesz informacje na komunikator zakładając tlena zakładasz odrazy konto emailowe,można łączyć sie z użytkownikami z gg.
    Poczytaj na stronie którą podałem wyżej tam jest wszystko.
    pluginy skiny itd...

Pozdrawiam
  • #6 3040826
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 3040877
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 3042377
    Kooz
    Poziom 18  
    Ocena: 7
    KONNEKT! - nie ma lepszego komunikatora jak dla mnie a testowalem tego mase! Naprawde polecam! Mozliwosci jakie daja dostepne wtyczki sa ogromne a juz sam komunikator jest rozbudowany i obsluguje wszystkie sieci lacznie z rozmowami po LANie!
  • #9 3042705
    mariush'ek
    Poziom 17  
    Ocena: 18
    Witam! Uważam również iż Miranda to jeden z najlepszych (jak nie nalepszy) program do obsługi wielu protokołów. W porównaniu do np. popularnego gg zajmuje wiele mniej pamięci, obciążenie procesora jest mniejsze... Z wyglądem mirandy możesz "zrobić co chcesz". Ma możliwości wgrania wielu różnych pluginów...

Jeśli ktoś ma jakieś problemy to polecam na początek: http://miranda.kom.pl/mfaq.php
  • #10 3044626
    Elninio
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Ja od roku używam AQQ i jestem zadowolony dodatkowo mam full "PowerAQQ" i śmiga ładnie, konfig zajmuje jakeiś 10-15min Wszystkiego w ustawieniach zaawansowanych. Polecam. Oficjalna strona to http://www.aqq.eu/ najlepiejz tamtąd pobrać ten komunikator.

P.S. Widze że ile osób tyle komunikatorów :P
  • #11 3045707
    *mondzio*
    Poziom 30  
    Ocena: 54
    Kooz napisał:
    KONNEKT! - nie ma lepszego komunikatora jak dla mnie a testowalem tego mase! Naprawde polecam! Mozliwosci jakie daja dostepne wtyczki sa ogromne a juz sam komunikator jest rozbudowany i obsluguje wszystkie sieci lacznie z rozmowami po LANie!

podpisuję się pod tym i nic więcej dodać
    http://wiadomosc.info/index.php?s=&cid=2
  • REKLAMA
  • #12 3046755
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Tego jest bardzo dużo. Wyprobuj wszystkie, i zostaw ten, który ci pasuje. Najpopularniejsze to tlen, spik, aaq, konnekt, miranda (w kolejnosci dowolnej)
  • #13 3047762
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 584
    Prawdziwe jest stare powiedzenie, że każda liszka swój ogon chwali. Temat zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji przedstawiono kilka komunikatorów obsługujących protokół Gadu-Gadu, umożliwiających rozmowy z użytkownikami GG. Polecane programy to m.in. Spik, AQQ, Konnekt, Miranda oraz Tlen. Konnekt wyróżnia się obsługą wielu sieci (GG, AQQ, Tlen, Jabber) oraz możliwością rozszerzenia funkcjonalności przez wtyczki. Miranda jest ceniona za szeroką obsługę protokołów, dużą konfigurowalność i liczne dodatki, choć wymaga początkowej konfiguracji. Tlen oferuje integrację z kontem e-mail, obsługę GG i innych sieci oraz zabezpieczenia przed nieznajomymi. AQQ jest chwalony za stabilność i możliwość zaawansowanej konfiguracji. Użytkownicy rekomendują wypróbowanie kilku komunikatorów, aby wybrać najbardziej odpowiadający potrzebom.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA