Witam wracam do tego telewizorka bo wrócił do mnie i problem z korekcją uszkodzony BD680miałem wstawiony BD902 i SMD w sterowaniu tym BD 680 - niewidzę oznaczeń na nim i schematu też nieznalazłem co wstawić w miejsce tego SMD
Dyskusja dotyczy telewizora Radiotone TV7100VT, w szczególności schematu oraz sposobu wejścia w opcje serwisowe. Aby uzyskać dostęp do ustawień serwisowych, należy w menu znaleźć pozycję "SERWIS" i za pomocą pilota wprowadzić kod [0][8][9]. Płyta główna nie jest typu PT2, jak początkowo sugerowano. W trakcie naprawy pojawił się problem z korekcją obrazu po wymianie tranzystora BD680 na BD902, co skutkowało zwężonym obrazem mimo prawidłowego napięcia zasilania 140V na tranzystorze WN. Wymiana BD680 oraz regulacja w opcjach serwisowych pozwoliły na prawidłową pracę telewizora. Dodatkowo pojawiła się kwestia braku schematu i oznaczeń dla elementu SMD sterującego BD680 oraz potrzeba wsadu do pamięci, gdzie zamiast standardowej 24c16 zastosowano wersję z pamięcią PCF8598c-2. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.