Witam mam taki problem dostalem do naprawy philipsa em2e popalone byly rezystorki 22r i 100r i zimla to standard ale po wymianie tych elementow i sprawdzeniu tranzystorow smd telewizor nadal niechce wystartowac wiec zwarlem B i E 7529 i nadal nic slychac jak na ulamek sek startuje W/N i dioda zaczyna pulsowac.
Zaobserwowalem ze przez ta chwilke kiedy wchodzi wysokie pojawia sie pozioma kreska wiec wsparlem sie jednym z postow i odpiolem 3645 co mialo spowodowac prace tv ale niestety tak sie nie stalo przejzalem go dokladnie pod katem zimek sprawdzilem nap 8V i tak dalej nawet podstawilem tda8177 transoptorki przesledzilem droge od kolektora 7310 do pinu 28 i tez ok.
moze ktorys z kolegow mi cos podpowie
Zaobserwowalem ze przez ta chwilke kiedy wchodzi wysokie pojawia sie pozioma kreska wiec wsparlem sie jednym z postow i odpiolem 3645 co mialo spowodowac prace tv ale niestety tak sie nie stalo przejzalem go dokladnie pod katem zimek sprawdzilem nap 8V i tak dalej nawet podstawilem tda8177 transoptorki przesledzilem droge od kolektora 7310 do pinu 28 i tez ok.
moze ktorys z kolegow mi cos podpowie