logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon iP3000 - dwa kolory działają, reszta nie drukuje poprawnie. Co robić?

gruby_marek1 25 Wrz 2006 18:51 2166 5
REKLAMA
  • #1 3056054
    gruby_marek1
    Poziom 2  
    witam Panstwa
    Mam problem, posiadam drukarke ip3000 generalnie działa, problem mialem z wydrukiem - pomyslalem glowica. Od kolegi wzialem glowice napewno sprawna - uzywana u niego, u mnie dzialaja dwa kolory i dalej nie drukuje poprawnie. Tusze tez te same, co moze byc przyczyna ? Jak naprawic?
  • REKLAMA
  • #2 3057389
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    Rozumiem, że przy obu głowicach działają tylko dwa kolory? Ja zacząłbym od starannego wyczyszczenia styków w karetce i sprawdzenia ich pod kątem odkształceń, ukruszeń itp.
  • REKLAMA
  • #3 3057916
    gruberek11
    Poziom 17  
    Ocena: 84
    w jednej drukarce glowica drukuje IDEALNIE, na mojej tylko 2 kolory :/
  • REKLAMA
  • #4 3058046
    konmaj
    Spec od drukarek
    No tak, ale chodzi mi o to, czy obie (Twoja i pożyczona) głowice zachowują się identycznie w Twojej drukarce? Czy w obu przypadkach są drukowane tylko 2 i te same kolory? Jeżeli tak, to jak pisałem wyżej, wyczyść i obejrzyj styki w karetce Twojej drukarki oraz w drugiej kolejności sprawdź taśmę łączącą karetkę z elektroniką drukarki.
  • REKLAMA
  • #5 3058365
    gruberek11
    Poziom 17  
    Ocena: 84
    generalnie ta jedna głowica co u kolegi dziala - u mnie nie dziala np; raz drukuje niebieski kolor,potem czerwien - pomnarancz, potem jak podmuchalem sprezonym poweitrzem tam gdzie parkuje karetka zmieniły sie znow kolory sam nei wiem - moze tam gdzie parkuje karetka cos nalezy zrobic/
  • #6 3058647
    konmaj
    Spec od drukarek
    W takim razie możliwe, że coś jest nie tak ze stacją serwisową - stary tusz zalega nie tam gdzie trzeba lub pompka odprowadzająca taki tusz do tzw. pampersa nie pracuje właściwie (np. jest zatkana). Dla pewności dobrze by było sprawdzić Twoją głowicę w drukarce kolegi. Jeżeli tam będzie działała prawidłowo, pozostaje Ci rozebrać drukarkę i dokładnie ją wyczyścić ze zużytego tuszu i innych ewentualnych paprochów...
REKLAMA