logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP850C - Drukarka drukuje tylko jedną stronę, wymaga resetu po każdej stronie

ufomak 26 Wrz 2006 20:18 1187 4
REKLAMA
  • #1 3059820
    ufomak
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    Właśnie wykonałem naprawę tej drukarki uszkodzenie dotyczyło rolek zabierających kartki i ta naprawa się powiodła.
    Lecz po podłączeniu teraz do komputera nie chce drukować ,ikona drukarki na pasku zadań mówi że"oczekuje" ale dalej nic sie nie dzieje.
    Wydruk z pamięci wewnętrznej drukarki jest OK.
    Bardzo proszę o pomoc, Pilne.
    Drukarka drukuje teraz jedną strone i potem aby wydrukowac następną trzeba ją wyłączy i włączyć i.t.d za każdym razem

Moderowany przez kosmita:

Zmieniłem temat
    Wpis dokonany w dniu: 2006-09-27 o godzinie: 06:30

• REKLAMA
  • #2 3060564
    gandalf.s
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 25
    Serwis - serwisem. Czy wyczysciles dokladnie cala w srodku - chodzi miedzy innymi o ten pasek (przezroczysty i przechodzi przez karetke). Charakterystyczna wada. Do przetwarzania wydruku z pamieci nie jest potrzebna idealnie czysta, ale do druku z kom. - tak. Jesli jest uszkodzony lub brudny - to sa takie objawy. Poza tym sprawdz czy jest wszystko dobrze podopinane.
  • REKLAMA
  • #3 3060659
    ufomak
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    Pasek jest raczej czysty i nie uszkodzony, nic na nim nie widać tzn. zabrudzeń ,jest normalnie napiety, wszystkie styki są podociskane.
    teraz udało się wydrukowac cztery strony raz za razem ale znów sie zaczeło,nie wiem co robić dalej.
    A właściwie to jak wyczyścić ewentualnie ten pasek tzn. czym? i czy ma znaczenie jak jest założony bo był zdejmowany.
  • REKLAMA
  • #4 3060721
    Piccollo
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Ja proponuje odinstalować drukarkę ,zrestartować kompa i zainstalować drukarkę ponownie.
    Skoro drukarka drukuje (nie napisałeś wprawdzie czy poprawnie-ale tak zakładam)-to nie ma się co jej czepiać.
    Winny jest pewnie komp bo zle wysyła komendy do drukarki a skoro tak to jak na wstępie...

Pozdrawiam
  • #5 3060905
    gandalf.s
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 25
    Czyszcenie mozesz wykonac zwyklym plynem np. do mycia szyb. Zalozyc tasemke mozesz w jedna strone i nie da sie inaczej. Sa przyporzadkowane otwory do zaczepow.
    Podmien lacze z komputerem. Odinstaluj stare sterowniki i wgraj nowe. Jesli to nie pomoze to sprawdz port drukarki - moze gdzies niestykac.

Tak na marginesie to jesli nie da sie ze sterownikami i nie bedzie widocznej usterki portu to szkoda czasu na plyte - "podpal plastiki" :D
    a zatrzymaj mechanizm i sprzedaj nowa drukarke klientowi. HP sa juz od 130 zl /netto/.

Pozdrawiam
REKLAMA