ja się ostatno zastanawiałem nad monitorem, moje wcześniejsze przemyślenia polegały na:
-Kupić używke ale duży, markowy-niekoniecznie, ale koniecznie dobrą charakterystyke musiał mieć.Jak się zepsuje to kupie następny.
Zaczołem od 19" Medion oczywiście CRT, no może być- koszt wtedy ok 270zeta + przesyłka(no ale było to dawno)- służył ok 2latka
nie zepsuł się ale zrobił się dla mnie za mały, więc potzrebowałem zmiany. Kolejny to był LG 221U, oczywiście też wielkiepudlo, ponieważ to była 21", ale za to częstotliwości odświerzania miała wypasione, złącze cyfrowe, hub USB z tyłu, plamka 0.26 no ale jego wadą były rozmiar, bo cena to ok 300zł+ przesyłka - miałem go 1,5 roku i nie zamienie go za nic, stoji u mnie w pracowni, bo jest więcej miejsca
W tej chwili siedze na LG l1919S no i ten nie ma żednych wad, jest to flatronik 19"
polecam stronke LG
http://pl.lge.com/prodmodeldetail.do?actType=...Id=050102&modelCodeDisplay=LCD+L1919S&model=8
można sobie porównać modele, w tej 19" LCD obszar widzenia jest taki sam co w CRT 21"
no ale mój LCD-ek kosztował 900zeta ale doszedłem do wniosku że jak kupować to wole dołożyć te 300zł i mieć wyższy model niż póżniej kaleczyć na szajsie
Pozdrawiam gr88