logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6230 - brak zasięgu i nie działa aparat, oprogramowanie 05.35

matix85 01 Paź 2006 11:57 1056 5
REKLAMA
  • #1 3074208
    matix85
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    Mam nokie 6230 która raz ma zasięg raz nie ma w ogóle,teraz juz chyba nie ma wcale,zaniosłem ją do jednego serwisu potrafili tylko nalepić nalepke z napisem "złom" ale pomyślałem ze to słaby serwis zaniosłem do drugiego powiedzieli ze to "trup" oprócz tego w telefonie aparat sie nie uruchamia wersja oprogramowania to 05.35 Czy dla tego telefonu nie ma juz nadzieji?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3074230
    anton23
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    A jak to sie stało?? Czy telefon jest po upadku czy po zalaniu? Jesli po zalaniu to proponuje wykapac telefon w wanience ultradzwiekowej a nastepnie przegrzac płyte. Jesli to nie pomoze wymien PA i switch antenowy.

Pozdrawiam!!!
  • REKLAMA
  • #3 3074270
    matix85
    Poziom 13  
    Taki juz kupiłem na allegro :-( miał być 100% sprawny, niby w serwisie mówili ze to zrobia ale telefon nadal bez zasiegu :-( PA to koncówka mocy?Powiedzialem zeby go wygrzali bo jak mi powiedzieli ze wymiana koncówki bedzie kosztowac ponad 100zł,poza tym w tym modelu koncówka podobno jest klejona
  • REKLAMA
  • #4 3074377
    chillouty
    Poziom 22  
    Ocena: 10
    Sprobuj zaniesc do trzeciego komisu :) do trzech razy proba :). Sam jedynie mozesz sprawdzic czy na recznym wyszuka jakas siec. Bo chyba raczej nie bedziesz czytał postów i biegał do komisu mowiąc im co maja wymienic :D .
    Po za tym PA nie jest klejone . I jak bedziesz szukał komisu to sprawdz czy maja jakas lutownice, bo w niektorych naprawa sie ogranicza do wymiany oprogramowania.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 3074436
    matix85
    Poziom 13  
    Na ręcznym też nie wyszukuje sieci,nie łączy sie ze 112,ale były przypadki ze normalnie wszystko działało a potem juz ani zasieg ani aparat,mówie kolesiowi ze końcówka kosztuje na allegro 20zł a on że z hurtowni biora po 50zł bo te z allegro mogą być popsute,może to jacyś pseudoserwisanci.Może ktoś we gdzie w Radomiu jest jakis normalny serwis który ma normalne ceny,a nie taki w którym myśla ze jak wiedzą troche wiecej od klijeta to mu moga nawciskać kitów
  • #6 3074487
    parixon
    Poziom 22  
    Ocena: 8
    Co do końcówki to mają racje bo te z Allegro po 20 zł to trafiają się uszkodzone. Lepiej więc zapłacić więcej ze sprawdzonej hurtowni. Jak chcesz to odezwij się do mnie na priv to Ci podam kilka adresów w Radomiu, bo nie chce robić nikomu reklamy na forum.
REKLAMA