Witam serdecznie ! Tydzień temu kupiłem Nokie 6230 na Allegro.
Sprzedawca zarzekał się że jedyną usterką jest brak ładowania baterii.
Po podłączeniu telefonu pod ładowarkę pojawia się komunikat " Bateria nie jest ładowana" ale to akurat nie problem ponieważ mam ładowarkę zewnętrzną.
Główny problem to brak zasięgu, kompletny brak...
ponoć telefon jest po upadku...
Wszystko działa rewelacyjnie, żadnych zwiechów czy tym podobnych.
Pop port działa poprawnie. Telefon odczytuje karty SIM bez problemu, może ze 2 razy pojawił mi się komunikat "nie udana rejestracja karty sim"
Fon "podobno ma zdjętego sim-locka", był dedykowany dla Ery, ja posiadam kartę w Orange/Idea.
Telefon nawet na manualnym wyszukiwaniu nie znajduje sieci, nie ma możliwości zadzwonienia także na 112 (numer alarmowy) poprostu, "Brak zasięgu sieci"
Acha, w telefonie jakoś dziwnie trzeszczy główny głośnik, ten przez którego można słuchać np. mp3. Brzmi on tak jak z pozrwyaną membraną.
Niestety, nie mam pieniążków teraz na naprawę telefonu.
I pytanie, co może być zepsute, i ew. jakie będą tego koszta ?
Liczę na Waszą pomoc !
Sprzedawca zarzekał się że jedyną usterką jest brak ładowania baterii.
Po podłączeniu telefonu pod ładowarkę pojawia się komunikat " Bateria nie jest ładowana" ale to akurat nie problem ponieważ mam ładowarkę zewnętrzną.
Główny problem to brak zasięgu, kompletny brak...
ponoć telefon jest po upadku...
Wszystko działa rewelacyjnie, żadnych zwiechów czy tym podobnych.
Pop port działa poprawnie. Telefon odczytuje karty SIM bez problemu, może ze 2 razy pojawił mi się komunikat "nie udana rejestracja karty sim"
Fon "podobno ma zdjętego sim-locka", był dedykowany dla Ery, ja posiadam kartę w Orange/Idea.
Telefon nawet na manualnym wyszukiwaniu nie znajduje sieci, nie ma możliwości zadzwonienia także na 112 (numer alarmowy) poprostu, "Brak zasięgu sieci"
Acha, w telefonie jakoś dziwnie trzeszczy główny głośnik, ten przez którego można słuchać np. mp3. Brzmi on tak jak z pozrwyaną membraną.
Niestety, nie mam pieniążków teraz na naprawę telefonu.
I pytanie, co może być zepsute, i ew. jakie będą tego koszta ?
Liczę na Waszą pomoc !