Jaki jest najlepszy format wedlug was: rm, mpg czy wmv?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamarnoldk_20 napisał:To zależy jaki masz komputer.
Jeżeli mpg się przycina to pozostałe dwa formaty są bardziej skompresowane i będzie większa szanasa że będą siębardziej przycinać.
Format rm w porównaniu do wmv potrzebuje mocniejszy procesor ale wydaje mi się że rm daje obraz mniej zniekształcony kompresją niż wmv.
commanded napisał:arnoldk_20 napisał:To zależy jaki masz komputer.
Jeżeli mpg się przycina to pozostałe dwa formaty są bardziej skompresowane i będzie większa szanasa że będą siębardziej przycinać.
Format rm w porównaniu do wmv potrzebuje mocniejszy procesor ale wydaje mi się że rm daje obraz mniej zniekształcony kompresją niż wmv.
Sprawdzalem na innym kompie jak chodzi na formacie mpg i tez sie cielo. Byl tez widoczny efekt tzw puzli... A propo wmv i rm to chodza rewelacyjnie.
... i chyba wybiore rm
forever3 napisał:Witam
poczytaj sobie o x264. Aby przyzwoicie gralo, podobno dobrze miec procesor minimum 1 GHz, ze względu na wysoki poziom kompresji. osobiście nie widziałem filmu w tej postaci, ale ludzie chwala go sobie. Format staje sie wg. mnie powoli coraz bardziej popularny
pozrawiam
commanded napisał:Nikt nie rozwial jeszcze mojej watpliwosci...
mam do wyboru film w 3 formatach: Windows Media, Quick Time MPG, Real Media
commanded napisał:i jakosciach: 128, 384, 768 Kbps. Co bedzie najlepsze?