logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nowy Bios. Płyta firmy ecs p4vxasd2. Celeron 2 GHz.

adym1 02 Paź 2006 10:54 2025 5
REKLAMA
  • #1 3077426
    adym1
    Poziom 11  
    Witam mam płyte firmy ecs p4vxasd2 chciałbym zaktualizować bios poniewarz po włorzeniu celerona 2.ghz wykrywa mi nadal moja stara pentium 4 1.4ghz czytałem opisy jak to zrobić ale nic one mi nie mówią chciałbym żeby ktos kto robił tą operacje na takiej płycie napisał mi dokładnie jak to zrobić bo wszystkie opsisy są bardzo ogólne !
    Dzękuję za odpowiedzi!!!!!!!!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3264785
    adym1
    Poziom 11  
    Dziękuje za podane linki ale mam jeszcze jedno pytanie jak włączyć przy uruchamianiu kopmutera logo płyty głównej mój kolega tam ma ale nie chce powiedzeć jak to zrobił morze wy powiecie ??? Z Góry Dziękuje.
  • REKLAMA
  • #4 3267553
    czuga
    Poziom 23  
    Ocena: 38
    adym1 napisał:
    Dziękuje za podane linki ale mam jeszcze jedno pytanie jak włączyć przy uruchamianiu kopmutera logo płyty głównej mój kolega tam ma ale nie chce powiedzeć jak to zrobił morze wy powiecie ??? Z Góry Dziękuje.

Najczesciej masz taka opcje po prostu w BIOS-ie. Tam bym wylacznie szukal.

Kolega moze sam nie wie jak to zrobil :) Czesto logo jest wlaczone przy ustawieniach "default", wiec po restracie BIOS-u powinno sie pokazac ;) (pamietaj jednak, ze nie warto bez przyczyny resetowac ustawien, bo ryzykujesz destablizacja dzialania kompa!).

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 3267611
    wiezlak
    Poziom 35  
    Ocena: 37
    Co do wyświetlania logo płyty na starcie - zdaje się, że ten ECS nie ma takiej opcji (czy Twój kolega ma identyczną płytę?). Jeśli się mylę, to poszukaj w BIOSie opcji typu "Full Screen Logo".
  • #6 3299951
    hmmwv
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    hehe tak na marginesie dodam ze pomiedzy tym celeronem a pentiumem nie bedziesz widzial zadnej roznicy ten celeron moze miec nawet 6000 i takbedzie taki sam jak ten pentium :)
REKLAMA