logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zakłócenia sieciowe przy podłączeniu routera do drugiego komputera

rlkrlk 05 Paź 2006 17:03 1282 4
  • #1 3087828
    rlkrlk
    Poziom 11  
    A wiec sprawa wyglada tak:
    podlaczylem router do jednego komputera i wszystko dzialalo(uzywalem dwuch kart sieciowych). Potem podlaczylem w ten sam sposob do innego komputera i dostawalem komunikat ze sa jakies zaklucenia i ze moga nie byc dostepne pewne uslugi sieciowe lub nie bedzie dostepna cala siec. ze sprzetem i sterownikami wszystko jest raczej ok bo te same dwie karty na jednym komputerze dzialaly a na drugim nie(sprawdzalem rozne sloty). Wedlug mnie jest to na 100% wina software ale nie mam pojecia o co moze chodzic...

Moderowany przez nietykalny:

1) Forum dyslektyczne nie na tej stronie
    2) co znaczy "Bloblem"?

• #2 3087838
    glurak
    Poziom 25  
    Ocena: 72
    Skonfiguruj drugi komputer tak samo jak pierwszy i sprawdz czy dziala, ale nie wlaczaj obu na raz, bo moze masz te same adresy.
  • #3 3093100
    rlkrlk
    Poziom 11  
    No wlasnie robilem wszystko tak jak na tym poprzednim. Podlaczylem router tylko do jednego kompa i tez nie dzialal... Windows jest raczej dobrze skonfigurowany bo patrzylem i wszystko bylo tak samo. Mam do tego komputera 3 oddzielne dyski z 3 windowsami i na kazdym tak samo. Moze cos z biosem nie tak?
  • #4 3353644
    hasan77
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    witam - ja miałem taki sam problem ale w moim przypadku była wina kabla siecioweho - pomyliły mi się kolory i źle zacisnołem, a potem poprawiłem kolejność ale cążki miałem słabe i tez wariowało, kupiłem leprze cęgi, skrętke zrobiłem jak trzeba i po kłopocie.
  • #5 3455313
    rlkrlk
    Poziom 11  
    No ale na innym kompie dzialalo. musze sprawdzic na firewallu...
REKLAMA