logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG 32LCR - Jak podłączyć magnetowid SCART do telewizora VGA 15 pin?

raoaba 09 Paź 2006 12:36 3967 8
REKLAMA
  • #1 3099778
    raoaba
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Proszę o pomoc w połączeniu telawizora LCD z magnetowidem. Wyjście z magnetowidu SCART a wejsie do telewizora VGA 15pin. Bo producent napisał żeby mieć podglad PIP to trzeba podłączyć do gniazda RGB/TV. Jeśli ktoś ma schemat do zrobienia takiego kabelka to bardzo proszę. Pozdrawiam Robert
  • REKLAMA
  • #2 3100043
    Jose11
    Poziom 21  
    Ocena: 20
    Czy ten telewizor nie ma gniazda scart, s-video lub composite ?
  • REKLAMA
  • #3 3100378
    raoaba
    Poziom 11  
    Witwam. Tak ma gniazda SCART, S-Video, Component (tak jest opisane) RGB/TV i HDMI ale w instrukcji napisali że PIP działa przez gniazda: Component(trzy gniazda czerwone, zielone i niebieskie), RGB/TV lub HDMI. Podłączyłem kablem "component-component" sygnał z DVD ale nic nie ma. I chciałem spróbować tak jak pisałem SCART z magnetowidu do opisanego gniazda RGB/TV(w telewizorze) wtyką VGA 15 pin. Z góry dziękuję i proszę o pomoc. Robert
  • REKLAMA
  • #4 3100846
    Jose11
    Poziom 21  
    Witam!
    Połączenie magnetowidu z gniazdem VGA to nie jest taka prosta sprawa.
    Czy przy połączeniu DVD z TV kablem scart jest PIP ?
  • REKLAMA
  • #6 3101112
    Jose11
    Poziom 21  
    W instrukcji jest napisane, że funkcja PIP jest możliwa przez wejście RGB.
    Czy w DVD włączyłeś wyjście na RGB ?
  • #7 3101641
    raoaba
    Poziom 11  
    z DVD do TV wysyłałem kablem "Component" i w DVD ustawiłem na to wyjście bo inaczej nie było kolorów w TV
  • #8 3102554
    raoaba
    Poziom 11  
    Konkretnie chodzi mi o zrobienie kabelka ze SCART na VGA 15 pin, które styki z którymi połączyć.
  • #9 3102669
    k.k
    Spec od TV
    Ocena: 54
    Witam
    Funkcja PIP działa bez względu na to czy jest podłączone dodatkowe żródło sygnału przez AV, RGB. Jeśli po wciśnięciu odpowiedniego przycisku na pilocie nie zostaje wycięty prostokąt (nawet bez treści), to znaczy że odbiornik nie ma tej funkcji lub jest uszkodzona. Weście RGB(15pin) służy do podłączenia PC lub DTV (źródła wysokiej rozdzielczości) i nie ma nic wspólnego z tym, że nie działa PIP.
    Załączniki:
    • LG 32LCR - Jak podłączyć magnetowid SCART do telewizora VGA 15 pin? LG 32LC2R (fragment instrukcji).jpg (23.21 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy problemu podłączenia magnetowidu z wyjściem SCART do telewizora LCD LG 32LCR, który posiada wejście VGA 15 pin (RGB/TV) oraz inne złącza: SCART, S-Video, Component i HDMI. Producent wskazuje, że funkcja PIP (obraz w obrazie) działa przez wejścia Component, RGB/TV lub HDMI. Próby podłączenia sygnału z DVD kablem component-component nie przyniosły efektu, a połączenie SCART magnetowidu do wejścia VGA 15 pin wymaga wykonania specjalnego kabla z odpowiednim przyporządkowaniem pinów. Jednak wejście VGA (RGB 15 pin) służy do podłączenia sygnału komputerowego lub DTV o wysokiej rozdzielczości i nie jest kompatybilne bezpośrednio z sygnałem SCART z magnetowidu. Funkcja PIP powinna działać niezależnie od podłączonego źródła sygnału, a jej brak może oznaczać brak wsparcia lub uszkodzenie funkcji w telewizorze. Nie podano schematu kabla SCART na VGA, a połączenie takie nie jest trywialne ze względu na różne standardy sygnału.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA