logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ELEMIS 6330 TS - Jak naprawić błąd Brak danych w pamięci eprom?

antenka 10 Paź 2006 13:28 1371 6
REKLAMA
  • #1 3103174
    antenka

Poziom 11  
    Ocena: 3
    Mam taki problem, tv po włączeniu na ekranie wyświetla napis:Brak danych w pamięci eprom. Czy ktoś wie coś na ten temat ?
    Konto firmowe:
    PPHU ELEKTRONIKA
    Piotrkowska 72, Jeżów, 95-047 | Tel.: 507XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: pphuelektroniko.pl
  • REKLAMA
  • #2 3103943
    pawel
    Spec od GSM
    Ocena: 41
    spróbuj tego
    Załączniki:
    • elemis6330st.bin (1 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 3104083
    antenka

Poziom 11  
    Nic to nie pomogło. Podstawiałem też procesor i pamięć i nadal to samo sie dzieje.
    Konto firmowe:
    PPHU ELEKTRONIKA
    Piotrkowska 72, Jeżów, 95-047 | Tel.: 507XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: pphuelektroniko.pl
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 3104972
    tomko25
    Poziom 19  
    Ocena: 17
    Wygląda na to, że EPROM w TXT się wyczyścił.
    Jeżeli takowy tam oczywiście jest. Nie mam przed sobą schematu.

Pozdrowionka
    Tomko
  • #7 3105796
    antenka

Poziom 11  
    Odkupiłem moduł txt i oddałem tv klientowi (klient iecierpliwy). Przy następnyn takin elemisie posiedze nad tym modułem.
    Dzięk za pomoc.
    Konto firmowe:
    PPHU ELEKTRONIKA

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telewizora ELEMIS 6330 TS, który po włączeniu wyświetla komunikat "Brak danych w pamięci EPROM". Próby wymiany procesora i pamięci nie rozwiązały problemu. Sugerowano sprawdzenie zasilania procesora oraz sygnału RESET. Wymiana modułu TXT okazała się skuteczna, co wskazuje na uszkodzenie lub wyczyszczenie pamięci EPROM w module TXT. Brak schematu utrudnia dokładną diagnozę, jednak problem najprawdopodobniej leży w module TXT, który zawiera EPROM odpowiedzialny za przechowywanie danych. Właściciel telewizora ostatecznie wymienił moduł TXT, co pozwoliło na przywrócenie funkcjonalności urządzenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA