logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer DEH-1630: Jak naprawić problem z wysuwaniem płyt?

uszek1 10 Paź 2006 19:19 2263 2
REKLAMA
  • #1 3104228
    uszek1
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Mam problem z pionieerem deh 1630 otoz czasem wysuwa płyty czasem tylko jakis 2mm wysunie za panel i dalej nie ma mowy słychac jak cos sie tam brzeczy probuje wysynac płyte ale nic to nie daje. po kilku sekundach przestaje. Gdy dam znowu na eject na panelu to wsunie płyte i probuje ja znowu wysunąc z takim samym skutkiem. CO z tym poradzic ? Zeby wyjac płyte musze zdejmowac panel i ciagnac za ten wysuniety kawalek ewentulnie wkłaadam drug płyte od gory i dociskam wysuwajaca do doły i sie wtedy wysunie . Jest jakas rada na to. Prosze o dokładne wskazówki
  • REKLAMA
  • #2 3105117
    noboin
    Poziom 20  
    Ocena: 26
    Witam,

Usterka o której piszesz związana jest z zabrudzoną gumą rolką znajdującą na początku mechanizmu. Rozwiązaniem tego problemu jest rozebranie radia i wyczyszczenie tej rolki np. wacikiem nasączonym denaturatem.

Pozdrawiam,
    Przemek
  • #3 3107010
    uszek1
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    No włąasnie mam problem z rozebraniem tego radia boje sie zeby nie uszkodzic mechanizmu odtwaarzaaniaa płyty bo chyabaa trzeba go zdjac bo nic nie widac
REKLAMA