DarekBytom napisał: Radyjko warte swojej ceny , ja sam mam Cobrę i antenkę Sunker Elite CB 27-109 , i śmiga całkiem fajnie . Na śląsku to nagminne że na radiu a zwłaszcza na 19 jest syf ( 7~9 s szumów ) więc skręcam troszku RF-Gaina i SQ . Zasięg to w mieście około 3~5km , na trasie w otwartym terenie to i 20 km będzie . Zresztą używając radyjka do celów drogowych to po co Ci zasięg 100km , po to żeby się dowiedzieć że "ścieżka jest czysta" z punktu A do B jadąc nią 2 godziny to troszku bez sensu bo miśki zmienią czaty ze kilkanaście razy . Generalnie za 200 złoty to jedno z bardziej znośnych radyjek choć lepiej kupić z pewnego źródła np. jakiś market , lub dobry sklep CB , bo mogą być problemy z późniejszą reklamacją i naprawą jakby coś padło ( ponoć są jakieś problemy z modulacją choć ja się jeszcze nie spotkałem z tym problemem). Radyjko przynajmniej posiada S-miarkę i RF-Gaina , które się przydają na zapchanym śląskim eterze .
Zmieniłem niedawno antenkę na Midlanda ML-145 , i dopiero sie przekonałem co radio potrafi . Z sobą ma już łączność z Pszczyną - nadawałem z mobila z kopca piekarskiego to około 60km .
Te sunkery , czy hustlery to do miśkowania są wystarczające , jak chcesz troszku lepiej słyszeć i być słyszany to polecam antenkę ,a nie jakiś wyrób antenopodobny . Radio jest jak najbardziej OK , rzekbym nawet lepsze od co niektórych alanów czy tti , i ma jedna zaletę nad tti nie zamarza ( w tej chwili jest u mnie -10oC a Cobra działa w przeciwieństwie do tti , które zdechło przy minus 4 )
Jako radyjko do mobila to polecam je całkiem dobre radio jak na te 200 zł choć antenkę to proponuję troszku lepszą .