logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CB cobra dx. Jak nadaję nie można mnie zrozumieć.

PBK 17 Wrz 2007 01:00 1802 8
REKLAMA
  • #1 4291207
    PBK
    Specjalista AGD
    Ocena: 459
    mam cb Cobra 19dx i antene magnesową LM 1500

i mam problem słysze super wszystkich ale jak ja nadaje nie mozna mnie zrozumiec
    jak odbiorca przestawi na fm jest duzo lepiej
    co z tym zrobic?
  • REKLAMA
  • #2 4291248
    mpn103
    Poziom 34  
    Ocena: 87
    W jakiej odległości od Ciebie jest Twój rozmówca?
    I co masz na myśli mówiąc że nie można Cię zrozumieć?
    Sprzęga? Charczy? czy coś jeszcze...
  • REKLAMA
  • #3 4291271
    gumisie
    Poziom 43  
    Ocena: 2483
    To nie jest wina CB lecz złego zestrojenia tej MAGNESÓWKI.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 4298076
    atrix55
    Poziom 26  
    Ocena: 204
    Witam ! antena jest cacy radio do bani , cobra to ono się nazywa ale z 19 nie ma nic wspólnego . Typowy problem tego sprzętu . Radzi sobie iako tako z anteną hustler .Pozdrawiam.
  • #7 4303556
    Marek Matysek
    Poziom 20  
    Ocena: 28
    Wina po stronie radia. Jedyna rada to dobra, dobrze zestrojona antena. "Magnesówki" odpadają. Na antenie stacjonarnej nie ma żadnych problemów z modulacją.
  • #8 4373237
    Jatin
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Marek Matysek To sobie zainstaluj stacjonarnego bata na aucie :) brawo :)
    I powiem wam jedno slyszalem tyle opinni ilu uzytkownikow jedni mowia ze super inni ze do bani jeddni ze z hustlerem jet dobrze inni ze z hustlerem nie chula wiec kupilem Cobre 19 ultra III i hustlera IC-100 i powiem tak nasluch jest ok 15 km w zabudowanym nadawanie no juz ciut gorzej w warszawie dolecialem max do 6 km ale modulacja znosna.
  • #9 4373803
    szpara
    Poziom 28  
    Ocena: 43
    Nie każdy egzemplarz tej cobry jest wadliwy.Słyszałwm kilka na różnych antenach i sprawne radio pracowało na każdej antenie.

Podsumowanie tematu

✨ Problem z modulacją i zrozumiałością nadawania w radiu CB Cobra 19dx z anteną magnesową LM 1500 wynika najczęściej ze złego zestrojenia anteny magnesowej. Użytkownicy potwierdzają, że anteny magnesowe często powodują problemy z modulacją, a poprawne dostrojenie anteny jest kluczowe dla uzyskania czytelnego sygnału. Niektórzy wskazują, że anteny stacjonarne, takie jak antena typu "bat" lub Hustler, zapewniają lepszą modulację i zasięg. Opinie na temat jakości radia Cobra 19dx są podzielone – część użytkowników uważa je za problematyczne, inni natomiast doświadczyli poprawnej pracy na różnych antenach. Wskazano również, że w trybie FM odbiór jest lepszy, co sugeruje problem z modulacją AM. Zalecane jest dokładne strojenie anteny magnesowej lub rozważenie zastosowania anteny stacjonarnej dla poprawy jakości nadawania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA