logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Użycie Tornado z HWK Killer do Samsung D500/D600 - opinie i doświadczenia

saperboo 12 Paź 2006 19:32 1611 9
REKLAMA
  • #1 3110721
    saperboo
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Czy ktos probowal uzywac tornada z HWK killer do tego telefonu(d500 lub d600)??Co myslicie o HWK killer czekam na opinie Rafal
  • REKLAMA
  • #2 3110737
    lukmar
    Poziom 29  
    Ocena: 22
    moje zdanie to jeśli chcesz się zająć serwisem to kup sobie oryginała. On nie jest drogi a czas na kombinowanie możesz poświęcić na robienie telefonów i pewnie szybko ci się zwróci.
    pewnie i bez problemów.

A hwk radzi sobie pięknie z tymi telefonikami.
  • REKLAMA
  • #3 3110739
    saperboo
    Poziom 11  
    Mam wlasnie Tornado bez HWK i wlasnie takie dwa telefony do zmiany flasha na PL Nie wiem czy mozna tak zmodyfikowac BOX przez program HWK killer zeby je w pelni obslugiwal.Bo jesli tak to dlaczego ludzie kupuja HWK i wstawiaja do BOX ow(niewiedza).Czy uzywan standardowych kabli pozniej czy musze jakies dokupic.Dzieki Rafal
  • #4 3110749
    lukmar
    Poziom 29  
    do d500 są kable od tornado tylko d500 to osobny kabel nie zrobisz go kablem typu a300 a2280.
    Ja kupiłem oryginał i jak wychodzi update to robie telefoniki jako pierwszy i nie musze się martwić czy nowy hwk killer zabije mi tornado i mam pełny dostęp do pliczków jak narazie :)
  • #5 3110922
    miszko83
    Poziom 18  
    Ludzie, HWK Killer nie modyfikuję NIC w boxie! On tylko modyfikuje program 'startowy' do UFSów. Modyfikuje tak, że ładowane są moduły od HWK.

HWK = HardWare Key -> sprzętowy klucz coś jak P-Key dla JAF

Jedynie co może się złego stac to zastosowanie błędnej wersji HWK Killera do wersji UFSów. Dla v3.1 trzeba stosowac hwk killera v2.1b
    I tak np. ludzie którzy stosowali do paczki ufsów v3.2 killera v2.1b mogli uszkodzić telefony.
  • REKLAMA
  • #6 3110932
    MARCIN_DOB
    Poziom 17  
    Ocena: 73
    działa idealnie na HWK killer'rze - wystarczy przelutować 2 kabelki we wtyczce od SAm R2xx i działa OK

testowałem kilkanaście razy !!

pozdr.
    marcin_dob
  • #7 3111153
    saperboo
    Poziom 11  
    Czy ktos moze mi napisac jak moge skonstruowac taki kabelek z oryginalnego moze macie jakis schemat/fotki??Rafal
  • REKLAMA
  • #8 3113375
    lukmar
    Poziom 29  
    panowie widze że nikt poważine nie podchodzi do serwisu przecież oryginał to koszt rzędu 300-400 zł zwraca się po 10 simlockach no chyba że robicie simloczki po 5 zł, w takim razie powodzenia z kombinowaniem :) ja wole ten czas przeznaczyć na naprawy i pewnie w tym czasie co wy bedziecie kombinować ja naprawie (odblokuje) tyle telefoników aby hwk oryginał zwróci mi się z 2-3 razy :)
  • #9 3311347
    fonex1
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Ja tam na HWK killer robie bez problemu,dostep do flashy mam i nie widze potrzeby zakupu orginala,zreszta HWK jest juz daleko w tyle i za te pieniadze mozna kupic inny sprzet.

Pozdrawiam.
  • #10 3709631
    saperboo
    Poziom 11  
    temat zamkniety

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy użycia oprogramowania HWK Killer wraz z urządzeniem Tornado do serwisu telefonów Samsung D500 i D600, ze szczególnym uwzględnieniem możliwości modyfikacji i kompatybilności. Użytkownicy podkreślają, że HWK Killer nie modyfikuje samego boxa Tornado, lecz jedynie program startowy UFS, umożliwiając ładowanie modułów HWK. Istotne jest stosowanie odpowiedniej wersji HWK Killera do wersji UFS (np. v2.1b dla UFS v3.1), aby uniknąć uszkodzeń telefonów. Do modelu D500 wymagany jest dedykowany kabel, inny niż dla A300 czy A2280. Część uczestników zaleca zakup oryginalnego HWK ze względu na stabilność, dostęp do aktualizacji i pełny dostęp do plików, co przekłada się na efektywność serwisu i zwrot inwestycji. Inni natomiast potwierdzają skuteczność HWK Killer z Tornado, podając, że po odpowiednim przelutowaniu kabli wtyczki Samsung R2xx urządzenie działa poprawnie. Wskazano również, że HWK jest sprzętowym kluczem (Hardware Key) podobnym do P-Key dla JAF. Dyskusja kończy się stwierdzeniem, że HWK Killer jest nadal użyteczny, choć oryginalny HWK pozostaje preferowanym rozwiązaniem przez profesjonalistów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA