logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Różnice między HWK Killer a HWK standalone, obsługiwane telefony, ceny

ori85 26 Sty 2007 11:13 3285 13
REKLAMA
  • #1 3489211
    ori85
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam profesjonalistów mam pytania: :idea:
    -czym różni się HWK Killer od hwk...standalone and none ''emu'' ?
    -ile kosztują ???
    -jakie telefony robią?
    -jakie mogą uwalić?
    -czy hwk...standalone and none ''emu'' robi SE z cid46 i 49???
    Sory ze tak duzo pytan... ale musze wiedziec, podzielcie sie informacjami to przyda sie nie jednej osobie na forum...
    Pozdrawiam i dziekuje... (pkt za pomoc) :idea:
  • REKLAMA
  • #2 3489244
    wirka7
    Poziom 12  
    a ja mam pytanie czy jak to zainstaluje to nie wywali mi boxa Tornado.Bo o takich przypadkach slyszałem.Mam oryginalnego boxa i nie chcialbym kupowac nowego ....
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3489531
    hard
    Poziom 24  
    Ocena: 18
    Ori85 napisał:
    Witam profesjonalistów mam pytania: :idea:
    -czym różni się HWK Killer od hwk...standalone and none ''emu'' ?
    -ile kosztują ???
    -jakie telefony robią?
    -jakie mogą uwalić?
    -czy hwk...standalone and none ''emu'' robi SE z cid46 i 49???
    Sory ze tak duzo pytan... ale musze wiedziec, podzielcie sie informacjami to przyda sie nie jednej osobie na forum...
    Pozdrawiam i dziekuje... (pkt za pomoc) :idea:

-HWK killer i HWK Standalone to są programy nielegalne czyli nikt ich nie sprzedaje.
    -Pierwszy paczuje soft Tornado a drugi Firmware Tornado ( w niektórych boxach).
    -Kupujesz Tornado i to wszystko - ok 400zł z kablami
    -Wszytkie telefony można uwalić jak się coś zrobi nieumiejętnie.Sprawdź co obsługuje HWK i bedziesz wiedział
    -CID 49 nie robi zaden soft do Tornado ,a CID 36 niby robi ale jes ponoć dużo problemów.

Widze że chodzi Ci o obsługę SonyEricssonów -najlepszych wyjściem bedzie zakup Cruisera a nie rozmyslanie na Tornado i HWK.To jest dobry zestaw ale do Nokii i Samsunga.
    Pukty sobie zatrzymaj bo jeszcze nieraz Ci się przydadzą a ja mam :D

Pozdrawiam
  • Pomocny post
    #4 3489552
    martinez2014
    Poziom 16  
    Ocena: 38
    Dokładnie kup sobie Cruisera szybko sie zwróci... Pozdrawiam!
  • #5 3489569
    ori85
    Poziom 11  
    dzięki hard!... Ale jeszcze nie jestem do konca kumaty w tych sprawach... sluchaj jeżeli mam hwk killer-a to moge ściągnąć program standalone and none ''emu'' ??? i bede go mial czy musze kupic nowe hwk??? jezeli moge to skad ściągnąć???
  • REKLAMA
  • #8 3491714
    wntl
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    a ten standalone to chyba tylko podnosi wersje triala ?? i trzeba mieć triala włożonego do środka - tak mi sie zdaje
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #9 3493325
    martinez2014
    Poziom 16  
    Więc ja moge miec hwk...standalone and none ''emu'' ??? czy nie? jezeli mam hwk killer... bo kolega pisze wyzej ze trzeba miec triala........
  • #10 3498258
    pamazur
    Poziom 11  
    witam,

probuje instalowac hwk...standalone ale mam taki komunikat.
    nie instalowałem nigdy hwk killera...

wiecie co to moze byc ?

Opening box failed.
    Opening box failed.
    Opening box.
    BOX TYPE IS ,()
    llbug: device open error
    Elapsed:0 secs.

pzdr
  • #11 3501671
    grzyb26
    Poziom 21  
    Ocena: 19
    oj coś mi się zdaje że moje HWK nie da się tym hwk...standalone and none ''emu" bujnąć:-(
    mam HWK zdudowane na układach msp430F2121 i ds2432. da rade czymś z aktualizować tego triala do wersji UFS_Suite_Setup_v03.03.000??

pozdrawiam
  • Pomocny post
    #13 3501725
    martinez2014
    Poziom 16  
    wiemy... :-) takie pytanie nie dotyczące mnie... 3.04 mozna zaktualizowac z killerem/???? pozdrawiam....
  • #14 3612152
    pax3
    Poziom 13  
    tylko nie wiem do kogo ten post??? bo nie bardzo kumam?? ten pax gsm to nie ja!!!!!!!!!! wiec nie wiem kto tu jest baranem!!

Podsumowanie tematu

✨ HWK Killer i HWK Standalone to nielegalne programy emulujące oryginalną przystawkę HWK, które nie są sprzedawane komercyjnie. HWK Killer służy do patchowania oprogramowania Tornado, natomiast HWK Standalone do aktualizacji firmware w niektórych boxach. Oba programy współpracują z boxem Tornado, którego koszt wynosi około 400 zł wraz z kablami. Istnieje ryzyko uszkodzenia boxa Tornado przy nieumiejętnym użyciu tych narzędzi. HWK obsługuje głównie telefony Nokia i Samsung, natomiast do obsługi Sony Ericssonów z CID 46 i 49 lepszym wyborem jest zakup urządzenia Cruiser, gdyż Tornado i HWK mają ograniczenia w obsłudze CID 49, a CID 36 jest obsługiwany, lecz z problemami. HWK Killer i Standalone wymagają posiadania triala lub oryginalnego HWK, nie zawsze da się je zainstalować na starszych wersjach sprzętowych (np. układy MSP430F2121 i DS2432). Aktualizacje oprogramowania Tornado są dostępne (np. wersja 3.04). Linki do pobrania HWK Standalone są dostępne na forach, jednak instalacja może generować błędy typu "Opening box failed". Podsumowując, HWK Killer i Standalone to narzędzia do pracy z boxem Tornado, ale ich legalność i stabilność są wątpliwe, a do obsługi Sony Ericssonów rekomendowany jest Cruiser.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA