logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Cordoba 97: Montaż halogenów i podłączenie kontrolki w liczniku

uszek1 13 Paź 2006 09:44 3719 8
REKLAMA
  • #1 3112105
    uszek1
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Mam problem powiedzcie mi czy jak podepne przełacznik do halogenów przednich do corodoby to jesli włącze przednie halogeny to kontrolka pod licznikiem zapali sie?(seryjnie nie mialem halogenów) Jest szansa ze kable sa pociagniete od wtyczki przełacznika do licznika? Czy wogole moge sie spodziewac kontrolki w liczniku

Po drugie ktory Kabel (jaki kolor) podpiac halogeny z orginalnego przełącznika. Bylbym wdzieczny jesli ktos wiedzialby do czego jest kazdy poszczegolny pin w przełączcniku od swiateł.

Cordoba 97 czyli od 93-99
  • REKLAMA
  • #2 3112161
    wojtekryba
    Poziom 32  
    Ocena: 485
    kontrolki w licznikach niema, jest tylko w wylaczniku
    Wyłacznik masz orginalny do halogenów ? (2 pozycje wyciagnij)
  • REKLAMA
  • #3 3112172
    uszek1
    Poziom 11  
    tak mam orginalny dokupilem i chce zamontowac orginalne halogeny i nie wiem ktory pin jest za to odpowiedzialny
    poza tym do tylnych halogenów jest kontrolka w liczniku myslałem ze przod tez ma
  • REKLAMA
  • #4 3112237
    wojtekryba
    Poziom 32  
    Ocena: 485
    przewód z wyłacznika jest doprowadzony do skrzynki bezpieczników
    (nie pamietam w ktore miejsce) ale można go uciać przy przelaczniku
    kolor szaro-biały lub szaro -żółty

sory za sklerozę ale robilem to ostatni raz jakieś 6-lat temu
  • #5 3114224
    uszek1
    Poziom 11  
    NO ten kolor to jest do tylu a mi chodzi o halogeny do przodu:)
  • #6 3115552
    cerzam
    Poziom 10  
    Ocena: 12
    W oryginale w tablicy tylko jest kontrolka tylnich przeciwmgielnych. Przednich halogenów brak.
  • REKLAMA
  • #7 3156140
    uszek1
    Poziom 11  
    A czy ktos mogłby sprawdzic ktory pin z przełacznika orginalnego oddpowiada za właczenie halogenów przednich??
    Z gory dziekuje
  • #8 3156590
    marek1pl
    Poziom 15  
    Ocena: 24
    schemat i opis wysłałem ci na pw
  • #9 3156639
    uszek1
    Poziom 11  
    NO schemat mam no a powiedz mi ktory to pin? bo co mi ze schematu jak nie wiem ktory pin i pod ktory pin podłączyc te halogeny przednie?? A ogole potrzebny jest noy przekaznik czy nie musze go dawac?

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat montażu przednich halogenów w Seat Cordoba z lat 1993-1999 oraz podłączenia kontrolki halogenów w liczniku. Standardowo w liczniku nie ma kontrolki sygnalizującej włączenie przednich halogenów, jedynie tylne przeciwmgielne są sygnalizowane. Przełącznik oryginalny do halogenów posiada kilka pinów, jednak nie jest jednoznacznie określone, który odpowiada za przednie halogeny. Przewody z przełącznika prowadzą do skrzynki bezpieczników, kolory przewodów dla tylnych halogenów to szaro-biały lub szaro-żółty, natomiast dla przednich brak dokładnej informacji. Wątpliwości dotyczą także konieczności stosowania dodatkowego przekaźnika przy podłączaniu halogenów przednich. Schematy i opisy zostały udostępnione prywatnie, jednak brak jest precyzyjnej identyfikacji pinów przełącznika dla przednich halogenów. Montaż halogenów wymaga zatem dokładnej weryfikacji okablowania i ewentualnego zastosowania przekaźnika, a kontrolka w liczniku dla przednich halogenów nie jest przewidziana fabrycznie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA