logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Ibiza 2003 - Montaż halogenów, brak przewodów i przełącznika

#Tomek# 10 Lut 2008 23:44 7286 6
REKLAMA
  • #1 4792472
    #Tomek#
    Poziom 17  
    Ocena: 16
    Witam posiadam własnie ibize z 2003r i chće założyć halogeny. Czy instalacja w tym samochodzie jest bo jak patrzyłem to nie ma chyba żadnych przewodów zeby podłaczyć bezposrednio. Tym bardziej przełącznik jest tylko na jedno swiatło przeciwmgielne a na przednie nie mam. wiec musze kupić i przełącznik dwustopniowy:) I chciałbym dowiedziec sie jhaki najlepiej zamontowac przekąźnik i gdzie go umieścić??
  • REKLAMA
  • #2 4794183
    #Tomek#
    Poziom 17  
    Witam rozebtrałem troszke i na właczniku swiateł jest przewód biało zółty na lini nl czyli halogeny przednie, ale nie wiem gdzie moge znaleź ten kabel bo przy lampach go nie ma ?? Nie wie ktos gdzie on wychodzi dalej??
  • REKLAMA
  • #3 4798111
    Remik71
    Poziom 24  
    Ocena: 303
    Ja nie wiem, gdzie idzie ten przewód, ale dociągnij go do komory silnika, podłącz przekaźnik i używaj świateł przeciwmgielnych.
  • REKLAMA
  • #4 4798141
    #Tomek#
    Poziom 17  
    no tak trzeba bedzie zrobic ale chciałem go wykorzysrtac no ale trudno:)
  • #5 4802663
    fassi
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    oryginalny zestaw halogenów do seata ibizy cordoby ma 2 halogeny 2 kratki maskujące na halogeny wiązke przewodów i włącznik świateł z możliwością załanczania halogenów. Montaż schodzi 2-3 godz. bez kombinacji i jest oryginał pozdrawiam...
  • #6 4802776
    #Tomek#
    Poziom 17  
    a gdzie taki zestaw moznazakupic?? pewnie tylko w aso i kosztuje z 1000zł
  • REKLAMA
  • #7 4988591
    Oskarr
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Zestaw halogenów razem z kratkami kupisz na Allegro. Ja do swojej Ibizki 2005r. znalazłem taki komplet za 240zł.

Podsumowanie tematu

✨ W Seacie Ibiza z 2003 roku instalacja halogenów przednich nie posiada fabrycznie wyprowadzonych przewodów przy lampach, mimo istnienia przewodu biało-żółtego na włączniku świateł, który odpowiada za halogeny przednie. Zaleca się doprowadzenie tego przewodu do komory silnika i podłączenie przekaźnika, aby sterować halogenami. Oryginalny zestaw halogenów do Seata Ibizy i Cordoby zawiera dwie lampy halogenowe, kratki maskujące, wiązkę przewodów oraz włącznik świateł z funkcją załączania halogenów, a jego montaż trwa około 2-3 godzin bez konieczności modyfikacji. Taki zestaw można zakupić w ASO lub na Allegro, gdzie ceny zaczynają się od około 240 zł za komplet, co jest tańszą alternatywą wobec kosztów w autoryzowanych serwisach sięgających około 1000 zł.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA