Zabieram sie za zbudowanie wzmacniacza, nie jest on dla mnie tylko dla dziewczyny wiec nie musi byc strasznie duza moc ale mile widziany bylby dzwiek taki niczego sobie. Zastanawialem sie nad TDA 2030A ale czytalem o tym scalaku duzo i szybko sie on przegrzewa. Calosc konstrukcji musi byc nisko budzetowa bo to ma byc prezent chodzi mi o to zeby bylo 20W na glosniku 8Ohm wiec chcialbym zeby bylo to w miare dopasowane
Kolejna rzecz ktos musialby mi wytlumaczyc o co chodzi z tym zasilaniem symetrycznym lub nie symetrycznym. Nie wiem o co w tym chodzi ale symetryczne pozwala wiecej wycisnac z TDA (jezeli jestem w bledzie prosze o sprostowanie) Posiadam radioator nie zbyt duzy ale calkeim calkiem i zastanawiam sie czy moge go wykorzystac do tego scalaka bo radiator tez musi byc dopasowany. Jezeli ktos zna wzory na obliczenie radiotora lub wie jaki musi byc duzy do tego sclaczka bylbym bardzo wdzieczny
P.S Chcialbym zeby w tym wzmaku byla mozliwosc ustawienia sobie wsyzstkich dzwiekow tzn. chodzi mi o to zeby byla regulacja tonow niskich i wsyokich. Schemat mam do zrobienia tego, ale nie wiem czy zda to egzamin w tym wzmacniaczu ;/
Jeszcze jedno male pytanko z czego skalda sie przedwzmacniacz bo kazdy mowi ze to jest co innego...Chodzi mi o na prawde prsota konstrukcje i tania zebym nie wydal na ten wzmacniacz miliona...
Da rade zrobic do tego prosty pilot ktory mialby funkcje zrobienia ciszej glosniej i wylaczenia wzmacniacza czy to jest juz wiecej zachodzu z tym ?
Dziekuje za wszelka pomoc. Pozdrawiam.
P.S Chcialbym zeby w tym wzmaku byla mozliwosc ustawienia sobie wsyzstkich dzwiekow tzn. chodzi mi o to zeby byla regulacja tonow niskich i wsyokich. Schemat mam do zrobienia tego, ale nie wiem czy zda to egzamin w tym wzmacniaczu ;/
Jeszcze jedno male pytanko z czego skalda sie przedwzmacniacz bo kazdy mowi ze to jest co innego...Chodzi mi o na prawde prsota konstrukcje i tania zebym nie wydal na ten wzmacniacz miliona...
Da rade zrobic do tego prosty pilot ktory mialby funkcje zrobienia ciszej glosniej i wylaczenia wzmacniacza czy to jest juz wiecej zachodzu z tym ?
Dziekuje za wszelka pomoc. Pozdrawiam.